TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Zile exemplare

Michael Cunningham
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Volumul, considerat deja unul dintre marile romane americane ale inceputului de mileniu, este alcatuit din trei povesti a caror actiune se desfasoara...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0257-8
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul, considerat deja unul dintre marile romane americane ale inceputului de mileniu, este alcatuit din trei povesti a caror actiune se desfasoara in momente istorice diferite, la fel ca in romanul Orele, ce i-a adus autorului un premiu Pulitzer. De data aceasta, liantul naratiunii este poezia lui Walt Whitman, de la care Cunningham imprumuta nu numai titlul propriei carti, ci si capacitatea de a descoperi, dincolo de aspectele sumbre si cenusii ale existentei, frumusetea ei tainica si formele pe cit de neasteptate, pe atit de diverse pe care le poate imbraca dragostea de viata si de semeni.

Autor: Michael Cunningham
Traducător: Rareş Moldovan
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: Specimen Days
Pagini: 432
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, beletristică, premiul pulitzer, walt whitman, sumbru, dragoste de viaţă
 • Rareş Moldovan
  Traducător
  Michael Cunningham - Autor
  Michael Cunningham s-a nascut in 1952 in orasul Cincinnati, statul Ohio. Copilaria si adolescenta si le petrece in Pasadena, California. Studiaza literatura si pictura la Stanford University, dupa care se inscrie la cursurile de creative writing de la Iowa. Publica mai multe povestiri in reviste literare de prestigiu precum The Atlantic Monthly, Redbook, Esquire sau The Paris Review. Primul sau roman, O casa la capatul lumii, (1990) este aclamat de critica...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Michael Cunningham
  Autor
  Rareş Moldovan - Traducător
  Rareş Moldovan, nascut la 11 iulie 1976, a absolvit Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. in prezent este preparator la catedra de limba si literatura engleza din cadrul aceleiasi facultati si redactor-sef al revistei Echinox. A publicat poeme si articole in diverse reviste literare din tara. 
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iulie 2006, Elle - Mihaela Spineanu
"Una dintre «gaselnitele» cartii de fata este faptul ca autorul a ales sa se joace cu trei genuri literare considerate de mina a doua de catre cititorii si criticii «seriosi»: prima poveste, Inlauntrul masinii, este o fictiune istorica, populata cu fantome, a doua, Cruciada copiilor, este un thriller politist, iar a treia, Precum frumusetea, este un grup de science-fiction. In fiecare din cele trei povesti care alcatuiesc cartea intilnim acelasi grup de personaje: un baiat, un barbat mai in virsta si o tinara femeie. Cu o dimensiune morala incontestabila, noul roman al lui Cunningham este un adevarat tur de forta care il propulseaza deja in rindul marilor opere contemporane."
8 septembrie 2006, Dilema Veche - Elisabeta Lasconi
"Trei microromane in alcatuirea unui roman provocator, care conduce pe mai multe cai si hatisuri pe cititorul care savureaza o poveste bine intocmita de secol XIX, cu mari probleme sociale si umane, care multumeste si pe amatorul de thriller psihologic si care incita si pe cei pasionati de istorii SF, cu roboti, mutanti, zbor cosmic, extraterestri cu diverse infatisari si tipuri de inteligenta si comunicare. Zile exemplare este un roman care, la rindul lui, cere mai multi cititori reali sau virtuali intr-unul singur."
Los Angeles Times
"Ceea ce garanteaza succesul acestei carti este, fara indoiala, dimensiunea ei morala. Cunningham investigheaza in profunzime experientele umane esentiale: compasiunea, solidaritatea, arta – cu alte cuvinte, infinitele manifestari ale iubirii.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus