TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

O casă la capătul lumii

Michael Cunningham
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
O casa la capatul lumii infatiseaza relatiile pline de dramatism ale unui triunghi amoros ciudat, in care sint angajati doi prieteni din copilarie...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-681-837-3
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

O casa la capatul lumii infatiseaza relatiile pline de dramatism ale unui triunghi amoros ciudat, in care sint angajati doi prieteni din copilarie – singuraticul si introspectivul Jonathan, homosexual, si hipsterul Bobby – si Clare, hippioata mai in virsta decit ei, cu o viata erotica agitata, de care Bobby se indragosteste. Intre componentii triunghiului persista o permanenta stare conflictuala, in care vechea prietenie dintre barbati se vede pusa in pericol de atractia exercitata de femeie.
Romanul O casa la capatul lumii a fost ecranizat in anul 2004, cu Colin Farrell, Robin Wright Penn, Dallas Roberts si Sissy Spacek, in regia lui Michael Mayer.

Autor: Michael Cunningham
Traducător: Antoaneta Ralian
Data apariției: 2005
Editura: Polirom
Titlu original: A Home at the End of the World
Pagini: 496
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, beletristică, triunghi amoros, homosexualitate, hipster, hippioată, erotism, conflict, ecranizare
 • Antoaneta Ralian
  Traducător
  Michael Cunningham - Autor
  Michael Cunningham s-a nascut in 1952 in orasul Cincinnati, statul Ohio. Copilaria si adolescenta si le petrece in Pasadena, California. Studiaza literatura si pictura la Stanford University, dupa care se inscrie la cursurile de creative writing de la Iowa. Publica mai multe povestiri in reviste literare de prestigiu precum The Atlantic Monthly, Redbook, Esquire sau The Paris Review. Primul sau roman, O casa la capatul lumii, (1990) este aclamat de critica...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Michael Cunningham
  Autor
  Antoaneta Ralian Antoaneta Ralian - Traducător
  Antoaneta Ralian (n. 24 mai 1924 - m. 26 noiembrie 2015), absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti, a fost cel mai productiv şi apreciat traducător din engleză pe care l-a dat România. A fost redactor de carte la Editura Univers. A semnat...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

6 octombrie 2005, Observator cultural - Bianca Burţa-Cernat
"Naratiunea – asumata alternativ de patru voci care isi povestesc viata, Bobby, Jonathan, Alice, Clare – prinde in tesatura sa gesturile marunte, stereotipe ce compun existenta unei familii americane de mijloc, impreuna cu plictisul, nemultumirea, revolta care le insotesc. Este un roman despre disolutia familiei traditionale, «burgheze», despre «razboiul generatiilor», fronda hippie, sfidarea conformismului. Si despre iluzia unei fericite, neconstringatoare forme de convietuire sociala."
25 august 2005, B-24-FUN - Ioan T. Morar
"Poate ca vreti ceva sofisticat, o poveste de amor mai moderna, in care sint implicati doi barbati si o femeie. Iar unul din barbati e homosexual! Cool! Atunci trebuie neaparat sa cititi cartea lui Michael Cunningham, O casa la capatul lumii. E romanul de debut al celui care a scris si fermecatorul Orele. N-am sa va spun ca s-a facut film si dupa acest prim roman al lui Cunningham ca sa cititi cartea mai intii."
2 noiembrie 2005, România liberă - Elisabeta Lasconi
"O casa la capatul lumii este mai intii un roman frumos si inspaimintator pe alocuri, despre copilarie si adolescenta, despre legaturile tainice ale familiei: cea dintre fiu si tata, dintre fratele cel mic si fratele cel mare si puternic, dintre sensibilitatea fiului si a mamei. Este apoi un roman despre iubire si prietenie, explorind singuratatea tuturor, homosexuali si heterosexuali deopotriva. Suferinta ii face egali, ea singura pare sa nu faca nici un fel de discriminare."
14 septembrie 2005, Ziua - Luminiţa Marcu
"Autorul nu urmareste jocul de-a naratologia si nici ridicularizarea cititorului, ci pur si simplu recompunerea vietii din cioburi, perspectivele personale si citeodata paralele ale unor personaje care se intilnesc si chiar vietuiesc impreuna, dar care, de multe ori, nu comunica autentic in nici un fel. America entitatilor paralele, a monologurilor dure si a coliziunilor intimplatoare, citeodata chiar in interiorul familiei, nu e o America usor de suportat si este, in orice caz, departe de orice imagine idilica. Romanul e straniu, dar ciudat de captivant, desi nu are o poveste unitara si nici suspans. Dar rareori, de pilda, am intilnit o scena mai grea si mai bine descrisa decit aceea in care cei doi adolescenti experimenteaza impreuna primele gesturi ale unui comportament sexual de care se tem ei insisi."
13 august 2005, Cotidianul - Mircea Mihăieş
"Anticipind succesul planetar al romanului din 1998, Orele (devenit un faimos film, cu Nicole Kidman in rolul Virginiei Woolf), autorul se exerseaza intr-o proza ingenioasa, narata pe patru voci, din perspectiva a patru personaje tinere. A, era sa uit: si acest roman a fost ecranizat!"

Opinia cititorilor