TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Next

Michael Crichton
Colecții/Serii: Thriller
Michael Crichton este autorul celebrului Jurassic Park, ecranizat de Steven Spielberg, cu un urias succes de public. Romanele sale s‑au vindut in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0796-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Michael Crichton este autorul celebrului Jurassic Park, ecranizat de Steven Spielberg, cu un urias succes de public.

Romanele sale s‑au vindut in peste 150.000.000 de exemplare si au fost traduse in treizeci si sase de limbi. Este singurul autor american care a reusit sa ocupe simultan locul intii in topuri cu un roman, un film si un serial TV.

Cu Next (2006), parintele tehno‑thrillerului nu merge atit de departe incit sa recreeze dinozauri, asa cum o facuse in Jurassic Park: cel mai recent roman al sau este un atac direct impotriva industriei ingineriei genetice din Statele Unite, o privire sumbra asupra unui viitor nu foarte indepartat in care legile ce guverneaza industria genetica permit orice combinatie, iar stiinta nu mai este in slujba omului, ci in cea, mult mai profitabila, a banului. Roman incredibil de inteligent, Next combina realitatea si fictiunea, descriind o minunata lume noua in care nimic nu este ceea ce pare, iar posibilitatile industriei viitorului sint infinite.

Autor: Michael Crichton
Traducător: Constantin Dumitru Pălcuş
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Next
Pagini: 520
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, tehno-thriller, inginerie genetică, intrigă poliţistă, viziune sumbră, ştiinţă, corupţie, viitor
  • Michael Crichton - Autor
    Parintele tehno-thrillerului, Michael Crichton (n. in 1942, Chicago) a studiat literatura engleza si antropologia la Harvard, apoi si-a luat licenta la prestigioasa Harvard School of Medicine. Succesul primului roman semnat cu numele sau real, Germenul Andromeda (1969, ecranizat ulterior), il determina sa devina scriitor profesionist. Printre cele mai cunoscute carti ale sale se numara romanele: Sfera (1987), Prizonierii timpului (1999), Marele jaf al trenului...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2008, Argeş - Andrei Petre Flueraşu
"Michael Crichton construieste in Next o lume fascinanta, o lume a viitorului in care orice este posibil. Cititorii sunt aruncati intr-un carusel innebunitor, un show pe care autorul il regizeaza pentru a ne radiografia un viitor dur, lipsit de floricele emotive."
iulie 2010, Suspans - Antuza Genescu
"Crichton atrage atentia asupra obsesiei de a descoperi gene responsabile pentru aberatiile comportamentale, obsesie de care presa profita fara sa stea pe ginduri. Daca e sa ne luam dupa ea, maharul Jack Watson e minat de gena stapinirii, nepotul lui acuzat de viol are gena poftei de noutate si a riscului, iar presedintele de la BioGen are gena infidelitatii conjugale, precum nevasta lui. Insa profesorul Garfield sustine ca nu exista gene care sa determine comportamentul uman, orientarea sexuala, violenta, somnul sau alcoolismul. In ultimii cincisprezece ani, europenii si japonezii au crescut cu 2,5 cm datorita alimentatiei sanatoase, spre deosebire de americani, care au scazut in inaltime, din cauza slabei ingrijiri prenatale si a alimentatiei fast-food. [...] Sint foarte bine-venite articolele presarate printre capitolele romanului. La inceput te deranjeaza, ti se pare ca scapi actiunea, dar te distrezi cind afli ca s-au creat cactusi cu par uman, aripi de porc crescute din celule stem si iepuri fosforescenti. Teribil de amuzant e articolul despre bucata de sapun din „grasimea extrasa prin liposuctie de la prim-ministrul italian Berlusconi.” A fost vinduta cu 18.000 dolari, pret aparent scazut, pentru ca Berlusconi nu e popular in Europa… Adultii, aflam din alt insert, nu apuca sa se maturizeze. Au nevoie de prea mult timp ca sa atinga «maturitatea psihologica», si asta intrucit educatia dureaza multi ani. Spumos argumentul…"
februarie 2008, B24FUN - Ştefan Agopian
"Autorul, care a studiat literatura engleza si antropologia la Harvard, isi inchipuie ca intr-un viitor destul de apropiat America se va confrunta cu o problema mult mai importanta decit terorismul, ingineria genetica umana. Avocatii care nu sint inca clonati, vor hotari destinul genelor noastre."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus