TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Băieți teribili

Michael Chabon
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Baieti teribili, unul dintre cele mai faimoase romane de campus, este publicat in peste cincisprezece tari, fiind desemnat in 1995 Best Book of the...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-191-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Băieți teribili

MAI MULTE DESPRE CARTE

Baieti teribili, unul dintre cele mai faimoase romane de campus, este publicat in peste cincisprezece tari, fiind desemnat in 1995 Best Book of the Year de Publishers Weekly si A Notable Book of the Year de New York Times. Ecranizarea Wonder Boys (2000) ii are ca protagonisti pe Michael Douglas, Tobey Maguire, Robert Downey Jr. si Katie Holmes si a primit un Golden Globe si un Oscar.

Baieti teribili este o incursiune plina de neprevazut intr-un campus universitar din Pittsburgh, printre hipsteri razvratiti. Aici traieste Grady Tripp, profesor de engleza, scriitor in pana de inspiratie, fumator inveterat de iarba, sot adulter la al treilea mariaj si vesnic adolescent zigzagand spre criza varstei a doua. In jurul lui pivoteaza studentii -- Hannah, fanul declarat al lui Tripp, de care e indragostita in secret, si James Leer, un baiat ciudat, obsedat de sinuciderile hollywoodiene si incapabil sa spuna adevarul. Suita e completata de Terry Crabtree, editorul lui Tripp, un tip flamboaiant, care ii asteapta cu sufletul la gura noul roman. Iar noul roman, intitulat Wonder Boys, e o babilonie plina de digresiuni si rasturnari de situatie, ca si existenta autorului. Din nefericire pentru el, Tripp trebuie sa-l termine intr-un weekend. O poveste tragicomica, cu tuse fine de umor negru, in care intamplarile se imbina ca piesele unui lego spre un final exploziv, si totodata o meditatie asupra artei scrisului, inspiratiei si alegerilor pe care fiecare trebuie sa le faca in viata.

Autor: Michael Chabon
Traducător: Ines Hristea
Data apariției: 2008
Titlu original: Wonder Boys
Pagini: 376
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, proză contemporană, roman de campus, hipster, revoltă, umor negru, farsă, arta scrisului, alegere, destin, inspirație, creație
  • Michael Chabon - Autor
    Michael Chabon s-a nascut in 1963 in Washington D.C. Este unul dintre cei mai importanti scriitori americani actuali si a primit numeroase premii literare. Dupa ce isi ia licenta in literatura engleza la University of California (1987), urmeaza un masterat in creative writing si arte vizuale si, in chip de lucrare de disertatie, scrie un roman, The Mysteries of Pittsburgh, pe care profesorul lui il trimite unei agentii literare. Romanul apare in...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

The Washington Post Book World
"Michael Chabon e unul dintre cei mai straluciti reprezentanti ai literelor americane din ultimii ani." 
Publishers Weekly
"Un roman fara cusur, inventiv si original, cu dialoguri iuti si bine tintite, in care intamplari insolite se succeda intr-un ritm ametitor." 
Chicago Tribune
"O poveste provocatoare si captivanta despre vulnerabilitatea si forta scriitorului in fata lumii si despre abilitatea lui de a se refugia in actul creatiei."
Los Angeles Times Book Review
"Michael Chabon e un magician al cuvintelor care reinventeaza mereu realitatea, izbutind sa scrie ceea ce putini izbutesc: comedie satirica."

Opinia cititorilor