TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

O zi perfectă

Melania Mazzucco
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Melania Mazzucco este autoarea romanului Numele ei era Viata, aparut la Polirom in 2006, cartea care i-a adus scriitoarei mult rivnitul Premiu...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0619-1
EAN-16: 978973460619
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Melania Mazzucco este autoarea romanului Numele ei era Viata, aparut la Polirom in 2006, cartea care i-a adus scriitoarei mult rivnitul Premiu Strega, un loc pe lista primilor zece prozatori publicati in Statele Unite in 2005 si un remarcabil succes de public.

Cu O zi perfecta (2005), Melania G. Mazzucco isi confirma reputatia de scriitoare capabila sa confere verosimilitate unui intreg univers narativ si sa creeze personaje care ramin timp indelungat in memoria citi­torului. Romanul ei, pe care il citesti cu sufletul la gura, este o fresca sociala plina de ironie si compasiune, o fotografie de grup a unei natiuni, cronica unei zile doar aparent obisnuite intr-un mare oras contemporan. Intr-o noapte de mai, politia patrunde cu forta intr-un aparta­ment de pe strada Carlo Alberto : cineva a auzit focuri de arma si strigate de ajutor. Poate e doar o alarma falsa, dar poate fi si o crima atroce. Un flashback de 24 de ore si un grup de personaje urmarite minut cu minut ne fac sa traim o zi plina de evenimente, dar care nu pare prin nimic diferita de celelalte. Camilla implineste sapte ani, Zero face sa explodeze prima sa bomba, Emma isi pierde locul de munca, Elio rosteste un discurs electoral gresit, Valentina isi face un piercing, Maja descopera casa mult visata, Kevin isi gaseste o sotie, Sasha sarba­toreste cei zece ani de cind e impreuna cu iubitul sau, Antonio isi vede sotia pentru ultima oara, iar cineva trage cinci focuri de pistol. Caile personajelor se incruci­seaza intr-o Roma frenetica, surprinzatoare, tensiunea creste, iar vietile lor par ca stau sa explodeze in mii de bucati. Un singur gest, un cuvint ar putea devia insa cursul istoriei, i-ar putea schimba sfirsitul.

Autor: Melania Mazzucco
Traducător: Alina Huţan, Cristian Huţan
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Un giorno perfetto
Pagini: 520
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură italiană, beletristică, suspans, 24 de ore, explozie, alarmă, tensiune, intersectare
  • Melania Mazzucco - Autor
    Melania G. Mazzucco (n. 1966) a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii „La Sapienza”. A debutat in 1996 cu romanul Il bacio della Medusa, finalist la presti­­gioasele premii literare Strega si Viareggio. Doi ani mai tirziu publica La camera di Baltus, din nou finalist al Premiului Strega, iar in 2000 este laureata a premiilor Napoli si Vittorini cu Lei cosi amata. Trei ani mai tirziu, Vita (Numele ei era Viata, Polirom, 2006) ii aduce,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

8 octombrie 2007, Cotidianul - Lucia Popa
"Stilul lui Mazzucco este lipsit de artificii literare, insa maniera realista, plina de naturalete, releva cititorului atent o dexteritate a analizei psihologice si sociale neobisnuita. Desi personajele sale sint fictive, autoarea a stat de vorba pentru acest roman cu politisti, avocati, copii, adolescenti, educatoare, carabinieri, operatoare telefonice, doctorite si punkeri. Mazzucco scrie cele mai terifiante scene cu amestec de detasare si de sensibilitate discreta."
20 septembrie 2010, bookblog.ro - Cristian Sîrb
"Roma – iata cel mai reusit personaj al acestui roman filmat cu camera in mina. Conceput scriitoriceste cu o tehnica narativa care nu lasa loc tragerii suflului, pauzei, lenei, si care se anunta dintru inceput devoratoare cu timpul nostru liber: O zi perfecta, publicat in 2005 de Melania G. Mazzucco. Cite un indelungat, zabovitor, gifiit gros plan arheologic pe maruntaiele (ramasitele) dramelor familiale sau individuale, urmat de priviri fugare, furisate cumva rugator catre o Roma materna, rotunda, cu cupolele ei ca niste sini sterpi, Roma cea goala pe dinauntru, cu portile ei, desfacute „ca niste picioare de femeie”; cetatea atit de feminina, al carei simbol, ca al tuturor femeilor – sustine Mazzucco – este golul: „nelinistitul gol roman care submineaza totul”. Totul este trecator in Roma lui Mazzucco, doar orasul ramine etern, durabil."
Publishers Weekly
"Un roman formidabil, care te face sa reflectezi si sa-ti pui intrebari – pe scurt, o mare opera.” 

Opinia cititorilor