TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Interesanţii

Meg Wolitzer
Colecții/Serii: Fiction Connection
În stilul narcisist şi autoironic al adolescenţilor privilegiaţi, Ethan, Jonah, Cathy, Ash şi fratele ei Goodman îşi iau numele de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-719-300-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Interesanţii

MAI MULTE DESPRE CARTE

În stilul narcisist şi autoironic al adolescenţilor privilegiaţi, Ethan, Jonah, Cathy, Ash şi fratele ei Goodman îşi iau numele de Interesanţii în tabăra artistică din Berkshire Mountains, locul lor de întâlnire în fiecare vară. Jules Jacobson e flatată şi uluită când e primită în mica lor enclavă, unde îşi foloseşte spiritul sarcastic pentru a compensa lipsa frumuseţii, a banilor sau a avantajelor sociale.

După ce o tragedie îi îndepărtează pe doi dintre membrii grupului, cei rămaşi încep durerosul proces al maturizării, îmbrăţişând cariere şi construind relaţii de pe urma cărora ies mai mult sau mai puţin învingători.


„Fusese o nulitate, iar acum era în mijlocul acestui grup de prieteni, admirată pentru umorul ei mucalit, de a cărui existenţă nu ştiuse până atunci. Jules era o sursă de interes pentru toţi, era foarte bună prietenă cu Ash şi ţinta veneraţiei lui Ethan. De asemenea, de când venise acolo, ajunsese instantaneu o actriţă, dând probe şi obţinând roluri în piese. Iniţial, nici măcar nu voise să audă de teatru. «Nu-s la fel de bună ca tine», îi spusese lui Ash, iar Ash îi dăduse următorul sfat: «Ştii cum te porţi când eşti cu noi? Ştii ce tare eşti? Fii aşa şi pe scenă. Ieşi din tine însăţi. N-ai nimic de pierdut, Jules. Şi dacă nu acum, atunci când?»"

 

Autor: Meg Wolitzer
Traducător: Laurenţiu Dulman
Data apariției: mai 2015
Editura: Trei
Titlu original: The Interestings
Pagini: 600
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
ficțiune, adolescență, tabără, maturizare, suferință, sarcasm
  • Meg Wolitzer - Autor
    Meg Wolitzer a scris primul său roman, Sleepwalking, o poveste despre trei fete obsedate de poezie şi moarte, pe când era studentă la Brown University.A predat scriere creativă la Universitatea din Iowa şi la Skidmore College.De asemenea, a fost artist invitat la Princeton University. Printre romanele sale se numără The Interestings (numită una dintre cele mai bune cărţi ale anului 2014 de către The New York Times Book...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver Interesanţii Interesanţii spune povestea lungă şi cunoscută a fiecăruia dintre noi. Poate că din acest motiv a şi strârnit valul de entuziasm cu care am întâmpinat şi eu cartea. Jules, Ash, Ethan, Jonah şi Goodman îşi trăiesc vieţile cu dezamăgirile şi cu bucuriile casnice, cu succesele şi invidiile de zi cu zi, cu riscurile şi cu eşecurile pe care le întâlnim cu toţii. Toate adunate într-o carte cu prea puţin umor şi lipsită de cursivitate. O carte pe care fiecare dintre noi o putem povesti într-un fel sau altul, dar pe care să sperăm că puţini ar trebui să o citească.
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

San Francisco Chronicle
„Wolitzer e zdrobitor de perspicace; nu doar analizează gândirea contemporană, ci pare să o invadeze.”
The New York Times Book Review
„Absolut remarcabil. Cu acest roman, Meg Wolitzer s-a depăşit pe sine. Interesanţii poate sta alături de Libertate a lui Jonathan Franzen sau de Intriga matrimonială a lui Jeffrey Eugenides.”
Entertainment Weekly
„O victorie! Interesanţii o plasează pe Meg Wolitzer printre cei mai buni scriitori ai generaţiei sale. Nu e literatură feminină. E pentru toată lumea.”
People
„Există un ritual al copilăriei: jurământul solemn că, orice s-ar întâmpla, nu pierzi legătura cu prietenii tăi. Iar pentru cei şase adolescenţi cu înclinaţii artistice, ale căror vieţi sunt descrise în noul roman de largă respiraţie al lui Meg Wolitzer, jurământul acesta e ţinut timp de aproape patruzeci de ani.”

Opinia cititorilor