TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 25,42 lei
-15%29,9 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 26.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Revoluţia Franceză. Poporul şi regele (Vol. I)

Max Gallo
Stoc furnizor
PREȚ: 25,42 lei
-15%29,9 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 26.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Departe de istoria oficială sau de cea din manual, iată revoluţia franceză trăită din interior, reconstruită în stilul exaltant al lui...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-724-279-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Revoluţia Franceză. Poporul şi regele (Vol. I)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Departe de istoria oficială sau de cea din manual, iată revoluţia franceză trăită din interior, reconstruită în stilul exaltant al lui Max Gallo.

1774. În ovaţii, un tânăr rege urcă pe tron. „Ludovic al XVI-lea pare să promită naţiunii cea mai blândă şi cea mai norocoasă domnie”, se scrie în gazete. La mai puţin de douăzeci de ani distanţă, el este condamnat la moarte şi ghilotinat sub numele de Ludovic Capet.

Multă vreme, Ludovic al XVI-lea, preocupat de bunăstarea supuşilor săi, oscilează între fermitate şi slăbiciune în faţa vântului de libertate care suflă peste regat. Poporul îl iubeşte, dar suferă de foame, este împovărat de biruri, nu mai suportă capriciile, balurile şi extravaganţele tinerei regine Maria-Antoaneta. Fiecare bănuţ cheltuit frivol adânceşte prăpastia dintre popor şi rege. 

Înfruntându-l, Voltaire, Mirabeau, Danton, Marat şi Robespierre îndeamnă la acţiune şi revoltă. Ei insuflă curaj poporului, dând exemplul Statelor Unite ale Americii, proaspăt create, care încarnează spiritul Luminilor. Popor, filosofi, burghezi, clerici, nobili şi rege – nici unul nu va scăpa furtunii de violenţă. După cum scrie Max Gallo: „Ca un fluviu umflat şi ieşit din albie, devastând câmpurile pe care la început le irigase, Revoluţia a umplut de sânge ceea ce a creat.”

Cand si-a propus sa reconstituie, pe solide baze documentare, istoria Revolutiei franceze, Max Gallo era deja autorul de succes al unei exceptionale biografii a imparatului Napoleon.
Fictionand doar la nivelul “punerii in scena”, dar respectand scrupulos datele istorice, scriitorul recompune in acest prim volum din Revolutia franceza imprejurarile care au dus la “divortul” dintre regele Ludovic al XVI-lea, aclamat ca un salvator al poporului la suirea sa pe tron in 1774, si acelasi popor, satul sa indure foamea si sa accepte lipsa de vointa a suveranului sau.

Autor: Max Gallo
Traducător: Rodica Frăţilă
Data apariției: mai 2010
Editura: Allfa
Titlu original: Revolution Francaise - Le peuple et le Roi (1744-1793)
Pagini: 424
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
roman istoric, beletristică, Ludovic al XVI-lea, revoluţie
  • Max Gallo Max Gallo - Autor
    Max Gallo, membru al Academiei Franceze din anul 2007, recompensat cu numeroase premii si distinctii ale statului francez, este inainte de toate o prezenta activa in spatiul cultural si literar francez si european.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus