TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Babylon Babies

Maurice G. Dantec
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Roman-cult in Franta, Babylon Babies (1999) este o dare de seama asupra unui secol XXI dezorientat, haotic, in pragul apocalipsei. Actiunea are loc...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1355-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Roman-cult in Franta, Babylon Babies (1999) este o dare de seama asupra unui secol XXI dezorientat, haotic, in pragul apocalipsei. Actiunea are loc in 2013, iar mercenarul filozof Toorop, care tocmai si-a pierdut slujba, primeste din partea lui Romanenko, un colonel rus cu multiple legaturi cu mafia, o sarcina care il deceptioneaza la inceput, dar care se dovedeste extrem de primejdioasa: sa insoteasca pina in Canada o tinara pe nume Marie Zorn. Lucrurile se complica atunci cind Marie da semne ca sufera de schizofrenie, iar Toorop realizeaza ca fata nu este o fiinta obisnuita, ci purtatoarea unui nou virus artificial si gazda unui embrion mutant, creat de o secta americana al carei tel e conceperea unui nou Mesia si dezvoltarea unei populatii modificate genetic. Explorind simbioza om-masina si limitele constiintei, brodind pe marginea profetiilor lui Nietzsche despre depasirea conditiei umane, Babylon Babies este o carte uimitoare si captivanta, care ii asigura lui Dantec un loc in rindul vizionarilor moderni.

Roman ecranizat in 2008 in regia lui Mathieu Kassovitz, avindu-i in distributie pe Vin Diesel, Melanie Thierry si Gerard Depardieu.

Autor: Maurice G. Dantec
Traducător: Rita Chirian
Postfaţator: Alexandru Matei
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: Babylon Babies
Pagini: 528
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, cyber-punk, roman poliţist, viitor, Mesia, modificații genetice, tehnologie, depăşirea condiţiei umane, vizionarism
  • Maurice G. Dantec - Autor
    Sint o masinarie. Pastrez o distanta egala atit fata de natura si artificial, respectiv, de frumusete si abominatie, cit si fata de stiinta si revelatie”, noteaza pe site-ul lui Maurice G. Dantec, nascut la Grenoble in 1959. Si-a facut studiile intr-un liceu din zona Parisului, iar dupa un an petrecut la Facultatea de Litere a fost muzician intr-o formatie de rock’n’roll-technopunk si redactor. Pasionat de science-fiction si de romanele...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Maurice G. Dantec în interviu cu Valentina Chiriţă, 23-29 mai 2009, Suplimentul de cultură - Maurice G. Dantec
"Recunosc ca imi place destul de mult sa dinamitez structurile narative care mi se par invechite, si nu pentru ca ele ar fi „datate“ – de cele mai multe ori, autorii din secolele trecute ii intrec in „inovatie literara“ pe majoritatea autorilor contemporani –, ci pentru ca nu zic mai nimic despre pierderea sensului resimtita in secolul XX, nu ne infatiseaza motivele si felul in care aceasta s-a produs, demonstrindu-se mai ales incapabile sa restaureze o coerenta sens/forma, care dupa parerea mea este principiul de capatii al literaturii. Intr-adevar, teoriile stiintifice pe baza carora se construiesc romanele mele le influenteaza in mod direct forma, dar si sensul in egala masura; fie ca e vorba despre genetica, cosmogonie, fizica cuantica sau de tehnologiile de retea, hiperlinkuri sau sampling, ele au un impact hotaritor asupra scrisului meu, dind nastere acelei „Centrale Literatron“ pe care o vad ca pe un soi de inel-accelerator de particule. Nu ma intereseaza neaparat sa distrug „naratiunea“, ci dimpotriva, sa o restaurez. Distrugerea pe care o operez este creatoare, iar daca sint un hacker care dispune de un cod-virus, atunci sa zicem ca duc un razboi IMPOTRIVA celor care vor sa distruga viitorul omului prin pseudo-transgresiuni si simulacre ideologice."
2-8 mai 2009, Suplimentul de cultură - Costi Rogozanu
"Asta e Dantec. A lipit pe propria imagine publica etichete aparent incompatibile: religiozitate declarata amestecata cu punk, revolta, antistingism, conservatorism. Un cocktail deloc plictisitor, cu adevarat entertaining si provocator intelectual (sa-i zicem intelotainment?), cit timp e citit de oameni care nu sint gata sa-l creada pe cuvint."
Maurice G. Dantec în interviu cu Costi Rogozanu, 2 mai 2009, Cotidianul - Maurice G. Dantec
"Am fost sensibilizat de problemele politice si de cele stiintifice de la cea mai frageda virsta. Tatal meu a fost locotenent in FTP (fortele paramilitare comuniste din timpul Rezistentei), apoi a fost redactor-sef la mai multe publicatii ale Partidului Comunist Francez. S-a specializat foarte repede in cercetarea stiintifica si inovatie tehnologica, a fost unul dintre foarte putinii jurnalisti occidentali care l-au intervievat pe Iuri Gagrin la intoarcerea sa din primul zbor spatial, in 1961. A fost apoi exclus din partid, in 1968, pentru ca s-a opus invaziei sovietice din Cehoslovacia. Si mama mea a avut cam acelasi parcurs."
13 iulie 2012, BookMag.ro - Liviu Radu
"Trebuie sa marturisesc ca farmecul cartii consta, in primul rind, in talentul cu care scrie Dantec. Autorul are o imaginatie deosebita, imagineaza personaje si situatii iesite din comun – dar le prezinta astfel incit par naturale si firesti. Ne vom pomeni implicati emotional in aventurile lui Toorop si ale camarazilor sai, avind, in acelasi timp, sentimentul ca ni se ofera o literatura de-o calitate extraordinara."
Lire
"Babylon Babies este o carte cult – ciudata, psihedelica, cyberpunk, ea ne povesteste cum lumea nu inceteaza sa se complice si ca in fata unei asemenea provocari literatura nu trebuie sa ramina nepasatoare.” 
Publishers Weekly
"Intesata de acronime si referinte de cultura populara, Babylon Babies este un intens si labirintic periplu literar.” 
New York Times Book Review
"Ceea ce iti staruie in minte dupa lectura este mai ales viziunea lui Dantec asupra societatilor din viitorul apropiat, care transgreseaza notiunea de stat, trib sau secta.” 

Opinia cititorilor