TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Jurnalul Perlei Orientului

Maureen Lindley
Colecții/Serii: Romance
Perla Orientului, eroina romanului, este fiica printului Su si a celei de a patra concubine ale sale. Inca de copil are o fire mult prea independenta...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1478-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Perla Orientului, eroina romanului, este fiica printului Su si a celei de a patra concubine ale sale. Inca de copil are o fire mult prea independenta ca sa se poata supune vietii stricte a unei familii din China secolului XX. Intr‑una din zile, nefasta, este surprinsa de una dintre surorile vitrege in timp ce trage cu ochiul din spatele unui paravan, observind fascinata cum tatal face dragoste cu una dintre servitoare, o chinezoaica cu picioa­rele strins infasurate, dupa traditie, ca sa arate mai mici si mai senzuale, ca o floare de lotus. Drept pedeapsa, Perla Orientului este trimisa departe de casa, sa fie crescuta in sinul unei familii japoneze, rude indepartate ale printului Su. Este o lume noua si incin­tatoare pentru ea, caci are intr‑adevar mai multa libertate si ocazia sa‑si formeze o educatie. Treptat, insa, pe masura ce se apropie de virsta adolescentei, descopera ca Japonia este o lume condusa de barbati, in care o femeie respectabila n‑are de ales decit sa se inchida pe vecie in apartamentele familiei si sa se supuna dorintelor sotului ei, suportind, adeseori, singuratatea. Iar o femeie nerespectabila, ca sa aiba sansa de a cunoaste lumea si a gindi cu mintea ei, trebuie sa se supuna dorintelor tuturor barbatilor, indiferent cit de pline de cruzime. Desigur, atita timp cit e frumoasa si dorita. Perla Orientului va alege, urmindu‑si firea nestapinita si imaginatia bogata, cea de‑a doua cale.

Un roman de debut uluitor, Jurnalul Perlei Orientului are in centru povestea unei eroine asiatice de la inceputul secolului XX, una dintre acele femei aventuroase, fascinante, pentru care lumea nu poate fi decit libera si interesanta. 

Autor: Maureen Lindley
Traducător: Mihaela Negrilă
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: The Private Papers of Eastern Jewel
Pagini: 368
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, romance, prinţesă, China, sec. XX, infidelitate, Japonia, călătorie, adolescenţă, feminism
  • Maureen Lindley - Autor
    Scriitoarea britanică Maureen Lindley s-a născut în Berkshire, dar şi-a petrecut copilăria în Scoţia. A practicat diverse meserii, printre care cea de fotograf, comerciant de antichităţi şi designer de modă, iar într-un final s-a specializat în psihoterapie. A debutat în 2008, cu romanul Jurnalul Perlei Orientului (The Private Papers of Eastern Jewel), devenit bestseller internaţional. O fată ca tine (A Girl Like You),...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

15-23 iulie 2011, Ziarul de Duminică, Nr. 28 (562) - Elisabeta Lasconi
"Din China in Japonia, de la curtea imparatului-copil la orasul cosmopolit misunind de straini, Perla Orientului traieste aventuri palpitante si supravietuieste datorita inteligentei si curajului ei frizind nesabuinta. Seducatoare si inventiva, scapa din capcanele ce i se intind, intra in rolurile ce i se propun, singura ei fragilitate deriva din natura ei dubla, chineza si japoneza, fiinta ambigua, deghizindu-si feminitatea in tinuta barbateasca. Li se adauga incursiunea in Extremul Orient, geografii mitice ale unor tari ca Mongolia si Manciuria, sau ale oraselor Shanghai si Pekin, decupaje din istoria Orientului in prima jumatate a secolului XX, prea putin cunoscuta europenilor. Chiar si capitolele au titluri insolite, ce vor spori curiozitatea cititorilor, alese din zona gastronomiei orientale si asociate unui moment-cheie din viata Perlei. Amestecul de rafinament si de cruzime, de frumusete subtila si de oroare intensa creeaza o atmosfera unica. Maureen Lindley a realizat un personaj pe masura personalitatii reale, uluitor prin devotamentul fata de Japonia, epica lui aduce surprize in cascada si un final ce rastoarna tot, demn de „Contele de Monte- Cristo” de Alexandre Dumas."
Mail on Sunday
"O poveste exotica, despre o viata condamnata la promiscuitate sexuala, dependenta de opiu si, peste toate, o decadenta imbelsugare... Un debut promitator.” 
Harper’s Bazaar
"Jurnalul Perlei Orientului demonstreaza faptul ca realitatea poate fi mai absurda decit fictiunea. O carte esentiala si o lectura incintatoare.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus