TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Casa Întâlnirilor

Martin Amis
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Casa Intilnirilor este o poveste despre Gulagul sovietic, dar si despre conflictul tragic al protagonistului, indragostit fara speranta de sotia...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1127-0
EAN-16: 978973461127
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Casa Intilnirilor este o poveste despre Gulagul sovietic, dar si despre conflictul tragic al protagonistului, indragostit fara speranta de sotia fratelui sau. Personajul central, detinut intr un lagar din nordul extrem al URSS, ajunge tovaras de suferinta chiar cu fratele si rivalul sau, Lev, pe care il protejeaza si il urmareste obsesiv. Casa Intilnirilor este de fapt locul unde detinutilor din lagar li se permite la un moment dat sa primeasca vizite conjugale. Venirea Zoiei, sotia lui Lev, o rusoaica trupesa, face ca in jurul acelei intilniri anume sa se teasa itele care leaga aproape toate intimplarile si destinele din roman. Iubire de frate si iubire carnala, datorie si ura, mila si cruzime, gelozie si tandrete – toate se amesteca si se infrunta pe parcursul unei vieti povestite cu onestitate si duritate pentru fiica lui vitrega de un narator emigrat in Statele Unite, dar bintuit inca de povestile trecutului.

Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: House of Meetings
Pagini: 300
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, Gulag, tragic, dragoste interzisă, lagăr, obsesie, fraternitate, confesiune
  • Martin Amis - Autor
    Considerat de multi critici drept una dintre cele mai influente si mai inovatoare voci ale literaturii britanice moderne, Martin Amis, fiul scriitorului Kingsley Amis, este adeseori plasat in generatia romancierilor britanici care s-au afirmat in anii ’80 si care ii include pe Salman Rushdie, Ian McEwan si Julian Barnes. Martin Amis s-a nascut la Oxford, in 1949. The Rachel Papers (1973) este primul sau roman, scris in timp ce lucra ca secretar de redactie la...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

29 octombrie 2008, Adevărul Literar&Artistic - Marius Chivu
"Cu personaje si scene absolut memorabile, Casa Intilnirilor (publicat in 2006) este un roman sumbru plin de tandrete si umor negru despre obsesie ca instinct al supravieturii, despre conflictul dintre morala, sacrificiu si rezistenta in vremuri violente; o meditatie amara si o confesiune cinica a propriului trecut ca fatalitate a istoriei mari."
The Observer
"Casa Intilnirilor nu este o simpla poveste de dragoste, ci o poveste despre invidie, morala, haos, rezistenta, violenta, solipsism si marturisire... Amis a creat un roman memorabil, cu un protagonist memorabil.” 
Booklist
"Povestea aceasta sumbra este construita cu un sentiment al dezastrului inevitabil de sorginte dostoievskiana si un umor negru nabokovian si e centrata in jurul unui barbat care a facut lucruri ingrozitoare, dar e capabil sa le judece dintr-o perspectiva filosofica – un personaj perfect pentru un scriitor indraznet cum este Amis.” 

Opinia cititorilor