TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Un tip mortal

Marian Keyes
Colecții/Serii: Chic
In acelasi stil direct, cursiv si plin de umor cu care ne‑a obisnuit in cartile anterioare, Marian Keyes abordeaza in cel mai recent roman al sau,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1376-2
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

In acelasi stil direct, cursiv si plin de umor cu care ne‑a obisnuit in cartile anterioare, Marian Keyes abordeaza in cel mai recent roman al sau, Un tip mortal (2008), pro­bleme actuale ale societatii contemporane, precum violenta domestica, alcoolismul, intrigile murdare si coruptia politi­cienilor. Vestea neasteptata a casatoriei lui Paddy de Courcy, un politician plin de succes si totodata un barbat de un farmec aproape supranatual, rivnit de intreaga suflare feminina irlandeza, cade ca un trasnet asupra tuturor femeilor prin viata carora a trecut. Alternind admirabil planurile temporale, romanul reuneste mar­turiile a patru femei despre relatia lor cu Paddy de Courcy: Lola – o stilista nostima, sufletista si cocheta, Grace – o ziarista integra si energica, Marnie – o mama de familie pe care sensibilitatea exacerbata o impinge spre alcoolism si Alicia – „fericita” mireasa si unealta masinatiunilor politicianului. Dezvaluind fata diabolica a lui Paddy de Courcy, povestile lor socante se pun in slujba unei cauze nobile: salvarea reputatiei lui Dee Rossini, sefa partidului Noua Irlanda, pe care acesta planuieste s-o inlature de la putere pe cele mai josnice cai. Incursiunile in culisele politicii, in lumea presei si a stilistilor, in cercurile inalte ale societatii dublineze, dar si atmosfera provinciala a oraselului Knockavoy si a micii sale comunitati de travestiti confera romanului autenticitate si culoare.

Autor: Marian Keyes
Traducător: Ileana Grama
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: This Charming Man
Pagini: 784
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură irlandeză, intrigă politică, politică irlandeză, violenţă domestică, alcoolism, căsătorie, farmec, femei, high society, travestiţi
  • Marian Keyes - Autor
    Desi a inceput sa scrie absolut accidental, in urma cu aproape cincisprezece ani, Marian Keyes este in prezent una dintre cele mai apreciate romanciere irlandeze. A studiat Dreptul si Finantele, iar in 1993 a inceput sa scrie „dintr-odata” o serie de povestiri ce s-au transformat in romanul sau de debut, Pepenasul. De atunci a publicat neintrerupt, cartile sale devenind imediat bestselleruri. Feminista convinsa, Marian Keyes si-a donat adesea drepturile...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

12 aprilie 2011, Ziarul de duminică - Stelian Ţurlea
"Un tip mortal ataca problemele violentei domestice, mai ales a violentei intre sexe, si ale coruptiei politice. Tipul mortal din roman este un barbat copt, superb, dupa care lesina toate femeile, indiferent de conditia lor sociala, dar care, din studentie, s-a purtat diabolic cu toate iubitele sale, batindu-le si umilindu-le, fara ca vreuna sa aiba curajul sa riposteze ori sa-l dea pe mina politiei. Daca n-au facut-o la inceput, cu atit mai mult puteau dupa ce barbatul a dobindit putere in calitatea sa de lider al unui partid politic. Faptele sint vazute din punctele de vedere ale mai multor victime, care, in cele din urma, se aduna si-l demasca pe cel ce era pe cale sa ajunga, in plus, viitor prim-ministru. Un roman bine scris, cu o apreciabila doza de intriga politista."
Daily Mail
"Un roman impresionant, despre iubire, intrigi, gelozie si adevaratul sens al prieteniei.” 
Sunday Tribune
"Paddy de Courcy, deputat al Partidului Noua Irlanda, se insoara, iar patru femei sint zguduite pina in adincul fiintei lor de o asemenea veste. Incarcat de cele mai profunde emotii si de un umor nebun, noul roman al lui Marian Keyes va stirni valuri de aplauze.” 
Irish Times
"E charismatic si in acelasi timp diabolic. Te atrage in lumea lui impotriva vointei tale, te vrajeste si te face sa crezi ca tu, numai tu, ii poti satisface dorintele. V-ati dorit vreodata sa dansati cu diavolul? Marian Keyes face o descriere sclipitoare a acestui dans macabru si, pe cuvint, nu vreti sa-l ratati.” 
Sunday Tribune
"Un tip mortal e un roman cu o intriga suprinzatoare, profund si deosebit de critic in privinta realitatii sumbre a Irlandei din zilele noastre.” 

Opinia cititorilor