TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Iubirile croitoresei (Ediţia 2011)

Maria Duenas
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
In lunile premergatoare insurectiei franchiste, tinara croitoreasa Sira Quiroga paraseste Madridul, minata de nemarginita iubire pentru un barbat...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1937-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

In lunile premergatoare insurectiei franchiste, tinara croitoreasa Sira Quiroga paraseste Madridul, minata de nemarginita iubire pentru un barbat aproape necunoscut. Se stabileste impreuna cu acesta in Tanger, oras monden, exotic si vibrant, unde i se intimpla ceva ce nici nu-si poate imagina. Caci aici va fi Sira si tradata, si parasita.

Singura, coplesita de datoriile lasate de fostul iubit, pleaca la Tetuan, capitala Protectoratului spaniol al Marocului. Prin manevre nu tocmai ortodoxe si ajutata de prieteni de o reputatie indoielnica, Sira isi faureste o noua identitate si deschide un elegant salon de croitorie, pentru cliente venite de departe si al caror prezent e greu de ghicit.
La sfirsitul razboiului civil din Spania, cind in Europa sta sa izbucneasca al doilea razboi mondial, Sira isi impleteste soarta cu aceea a citorva personaje istorice, printre care Juan Luis Beigbeder (enigmaticul si prea putin cunoscutul ministru de Externe din primii ani ai franchismului), amanta lui, excentrica Rosalinda Fox, si atasatul naval Alan Hillgarth, pe atunci seful spionajului britanic din Spania. Cu totii o vor face sa ia o hotarire riscanta, in care stofele, cusaturile si tiparele de croitorie vor fi fata vizibila a unei existente zbuciumate si primejdioase.
Splendida proza din romanul Iubirile croitoresei reuneste amintiri, doruri si harti din legendarele enclave coloniale situate in nordul Africii pina in Madridul filogerman, in imediata posteritate a razboiului civil, si in Lisabona cosmopolita, forfotind de spioni, oportunisti si refugiati in deriva.
Iubirile croitoresei este o aventura pasionanta, traita in saloane haute-couture si mari hoteluri luxoase, unde conspiratiile politice si nestiutele misiuni ale serviciilor secrete se implesc cu loialitatea fata de cei iubiti si forta de neinfrint a dragostei.

Bestsellerul spaniol al anului 2010, cu peste un milion de exemplare vindute!

Autor: Maria Duenas
Traducător: Ileana Scipione
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: El tiempo entre costuras
Pagini: 608
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură spaniolă, beletristică, Spania, Maroc, Madrid, Tanger, Lisabona, aventuri, război, Franco, spioni, refugiaţi, conspiraţii, servicii secrete, fugă, femeie, dragoste, aventuri
 • Ileana Scipione
  Traducător
  Maria Duenas - Autor
  Maria Duenas, doctor in limba si literatura engleza, este profesor la Universitatea din Murcia. Familia mamei sale a locuit in Protectoratul spaniol al Marocului, la Tetuán, locul unde se desfasoara cea mai mare parte a evenimentelor descrise in Iubirile croitoresei, romanul sau de debut, care a atins cifra-record de vinzari de un milion de exemplare.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Maria Duenas
  Autor
  Ileana Scipione Ileana Scipione - Traducător
  Ileana Scipione a fost, timp de mai multe decenii, jurnalista la Serviciul Spaniol al Societatii Romane de Radiodifuziune. In prezent este conferentiar la Universitatea „Spiru Haret” din Bucuresti. A publicat numeroase studii si lucrari de specialitate,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

mai 2011, Accent cultural - Elisabeta Lasconi
"Din tara lui Cervantes, autorul celui mai citit roman din toate timpurile, au rasarit creatori de bestseller: prolificul Manuel Vázquez Montalbán, Arturo Pérez-Reverte cel livresc si senzational, Carlos Ruiz Zafon inclasabilul. Tiraje fabuloase, traduceri in zeci de limbi si tari, intrarea in Academia Regala ori in legenda. Si totusi, lipsea ceva din panoplie – o prezenta feminina... Publicat in 2009, El tiempe entre costuras, romanul de 600 de pagini o propulsa, inca de la debut, pe María Dueñas in topul vinzarilor. In 2010, tirajul cartii a depasit un milion de exemplare. La noi a aparut in martie cu un titlu ademenitor – Iubirile croitoresei, in traducerea foarte frumoasa si notele pertinente semnate de Ileana Scipione, „s-a cocotat” deja in topul fictiunii de pe site-ul Editurii Polirom. (...) María Dueñas preda literatura engleza la Universitatea din Murcia, iar familia ei a trait la Tetuan, in Protectoratul spaniol al Marocului. Cunoasterea culturii engleze, accesul la multiple surse istorice se combina cu mostenirea de familie. Croitoreasa haute couture in fictiune, autoarea etaleaza felurite „vesminte” captivind feluriti cititori: panorama unei lumi orientale si portrete incisive de personalitati politice, meandrele istoriilor amoroase si captuseala unui roman de spionaj, iar sub ele, buzunare secrete, din care note de subsol rasfira biografii ce eclipseaza imaginatia."
Maria Duenas în interviu cu Ana-Maria Onisei, 5 mai 2011, Dilema veche nr. 377 - Maria Duenas
"In ciuda diversitatii si a tuturor pattern-urilor perfect acceptabile ale povestilor de dragoste pe care le traim astazi, oamenii, in general, tind sa iubeasca dupa schema clasica: un baiat intilneste o fata, infrunta dificultatile si ajung la un final fericit. Citeodata noi, oamenii, sintem atit de simpli... Cind eram mai tinara, judecam totul in alb si negru, in termeni de a accepta sau a respinge, in „da” si „nu”. Acum stiu ca totul este mai putin strict, ca exista intotdeauna o marja de flexibilitate, ca nimic nu este atit de drastic."
25 martie 2011, Observator cultural, nr 568 - Ileana Scipione
"Iubirile croitoresei - Maria Duenas In primavara anului 2010, am citit El tiempo entre costuras (acesta este titlul original si intraductibil al romanului) pe nerasuflate: relatarea era captivanta – caci, daca romanul e nascut poet, orice hispanic are in ranita harul fictiunii –, iar autoarea, o profesoara de literatura engleza de la Universitatea din Murcia; povestea e bine documentata, locurile si timpul actiunii – fascinante: Tangerul, Tetuanul, Madridul si Lisabona din preajma Razboiului Civil din Spania pina in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Exotism si politica, fidelitate si tradare, dragoste si prietenie, aventura si suspans, personaje fermecatoare, de neuitat. Maria Duenas stie bine ce vrea si fabuleaza ingenios. Romanul ei de debut reflecta pe intelesul oricui un proces istoric complex si de maxima importanta: poate tocmai pentru ca autoarea a folosit o bibliografie de prima mina. Aparent doar, istoria ramine in planul al doilea, in beneficiul personajelor fictive, iar acestea nu mediteaza profund, ci doar o traiesc: ele fac parte din lumea pe care autoarea nu a trait-o, dar a mostenit-o din familie."
El Mundo
"Madrid, Tanger, Tetuan, Lisabona... O femeie superba, a carei viata se desfasoara sub semnul aventurii, al dragostei si abandonului, al razboiului, intr-o lume de spioni, de fugari, de outsideri cu vise pe care timpul le distruge iremediabil... Un roman fara virsta, captivant, plin de pasiune.”  
Mujer Hoy
"30 de minute, atit iti trebuie ca sa te indragostesti de cartea Maríei Dueñas.” 
20 minutos
"Un cocteil de aventuri, spionaj si glamour, haute couture si dragoste, femei cu trecut aristocratic si agenti dubli... O carte exceptionala.” 

Opinia cititorilor