TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Venit pe lume

Margaret Mazzantini
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul Venit pe lume (2008), cistigator al premiului Campiello 2009, reda tulburatoarea poveste a vietii unei femei de cincizeci si trei de ani,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1736-4
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul Venit pe lume (2008), cistigator al premiului Campiello 2009, reda tulburatoarea poveste a vietii unei femei de cincizeci si trei de ani, Gemma, din Roma, care se intoarce impreuna cu fiul ei, Pietro, in locurile unde traise in tinerete o mare iubire cu un fotograf genovez, Diego. Treptat, Gemma aluneca in trecutul tinerei cercetatoare care, pentru a scrie un studiu despre poezia lui Andriä, pleaca la Sarajevo. Ajutata de poetul Gojko, cel care avea sa ii ramina prieten tot restul vietii, Gemma descopera farmecul orasului, dar si pe Diego. Intoarsa in Italia, traieste cu acesta o intensa poveste de dragoste, distrusa insa, in timp, de sterilitatea ei, care o va impinge la cele mai disperate gesturi, ultimul aruncindu‑i pe amindoi in viltoarea unui razboi cumplit, care ii va marca ireversibil. Povestea lor si consecintele ei asupra vietii Gemmei se contureaza pe dramaticul fundal al celui mai lung asediu postbelic al unui oras european: Sarajevo, 1992. Un roman despre obsesia maternitatii si despre imposibilitatea implinirii ei, un roman al dragostei pe timp de razboi, al dramelor individuale, al mortii si al (re)nasterii in egala masura.

Margaret Mazzantini este autoarea bestsellerului Nu te misca (1.500.000 de exemplare vindute in Italia), tradus in 32 de limbi si ecranizat in regia lui Sergio Castellitto, cu Penelope Cruz in rolul principal. 

Autor: Margaret Mazzantini
Traducător: Gabriela Lungu
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Venuto al mondo
Pagini: 592
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură italiană, viaţă, femeie, rememorare, dragoste, Roma, studiu, poet, sterilitate, război, Sarajevo, maternitate
  • Margaret Mazzantini - Autor
    Margaret Mazzantini s-a născut în 1961, la Dublin. Îşi petrece copilăria şi adolescenţa în diverse ţări europene, mai ales în Spania, pînă cînd familia ei se stabileşte definitiv în Italia. Urmează cursurile Academiei de Artă Dramatică din Roma. După o frumoasă carieră artistică în teatru, cinema şi televiziune, Margaret Mazzantini renunţă la scenă în favoarea scrisului. Debutează în...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr. 33 / 2010, Ziarul de duminică - Elisabeta Lasconi
"Dupa sapte ani de la acest succes fulminant (Nu te misca), Margaret Mazzantini se depaseste pe sine cu romanul Venit pe lume, cu un numar aproape dublu de pagini, care declanseaza o suita de cronici elogioase in ale caror titluri apar termenii cheie (razboi si pace, iubire si tragedie) asociati cu orasul Sarajevo. Trimiterea la capodopera tolsoiana se ghiceste printre rinduri in comentariile presei literare, iar superlativele se aglomereaza. Un razboi si pace al timpului nostru si o epopee a conditiei umane, caci barbati si femei indura impreuna dramele mici si mari ale vietii, ca si nenorociri neinchipuite ale istoriei ce ravasesc un oras si pe toti locuitorii lui. Locul maretiei il ia firescul lucrurilor marunte, ritmul se precipita, iar subiectul capata o turnura de thriller: calatoria mamei si a fiului de 16 ani se fractureaza prin rememorarile femeii, trecutul are momente de rascruce, jalonat de surprize iar prezentul rastoarna tot ce stia si credea. Viata ei se va desfasura in tot ce are esential si extraordinar la Sarajevo, Roma ramine doar fagasul normalitatii. (...) Absurd si atrocitate, miracole mici si orori mari, solidaritate umana si ura etnica se amesteca in orasul considerat un soi de Ierusalim al Balcanilor... Premiul Campiello, concomitent tromba tirajelor, traduceri, ecranizarea ce deja a inceput sint de la sine intelese. Dar este ceva in plus: dintre romanele ultimului deceniu, Venit pe lume parca ar cere Nobelul. I s-ar cuveni si potrivi – manusa."
17 decembrie 2010, Observator cultural - Dana Pîrvan Jenaru
"Venit pe lume are aspectul unui roman clasic, in care semnificatiile epicului erau potentate de lirismul senzual si de meditatii metaforizante."
10 noiembrie 2010, Luceafărul de dimineaţă - Geo Vasile
"Venit pe lumepivoteaza in jurul unei teme esentiale pentru autoare: maternitatea pe fundalul Istorie medievale, cu accesele sale de razboi si pace, de vendete etnice si religioase, in cazul de fata fiind vorba de asedierea orasului Sarajevo. In aceasta ampla fresca d e tenebre si lumina (distinsa cu Premiul Campiello), destinul personajelor de prim-plan, aduse de valul Istoriei, se intretese cu cel al orasului bosniac asediat de razboi, simbolizat in chip de tragator de elita. Margaret Mazzantini semneaza o extraordinara fictiune amintind de tragediile antice, cu numeroase oaze de poezie si spirit civic."
La Stampa
"La sapte ani de la publicarea bestsellerului Nu te misca, Margaret Mazzantini le propune cititorilor, in Venit pe lume, o poveste cu o traiectorie uluitoare: de la istoria personala a unei femei si a iubirii ei neimplinite la asediul orasului Sarajevo si inapoi.” 
Il Giorno
"Este o poveste despre dragoste si suferinta, despre curaj si teama. Este povestea unei vieti care renaste din «placenta neagra» a unui razboi in care oroarea se impleteste cu cele mai profunde dovezi de umanitate, o «calatorie initiatica» spre maternitatea (si paternitatea) cautata cu orice pret, iluminata de un fiu nascut intr-un oras in flacari.” 
La Republica
"Aceasta carte indrazneata si plina de forta epica abordeaza teme majore: viata si moartea, razboiul si pacea, intr-un limbaj bogat si tensionat, alimentat de un flux neintrerupt de imagini, reflectii si metafore construite in jurul unor evenimente terifiante.” 

Opinia cititorilor