TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Eu sunt fiica lui Rembrandt

Lynn Cullen
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Dupa ce mama ii moare de ciuma si fratele pleaca sa se stabi­leasca intr-un loc indepartat, Cornelia van Rijn, o fata de nici 14 ani, isi da...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1300-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dupa ce mama ii moare de ciuma si fratele pleaca sa se stabi­leasca intr-un loc indepartat, Cornelia van Rijn, o fata de nici 14 ani, isi da seama ca nu mai are nici un prieten sau confident, cu exceptia tatalui ei, un om foarte dificil. Ajuns in dizgratia clasei privilegiate din Amsterdam pentru ca refuza sa-si ajusteze arta la gusturile patronilor culturali, Rembrandt van Rijn e acum, din cite se birfeste, la un pas de nebunie si nu o mai are decit pe fiica lui. Insa si ea e bintuita de propriile secrete scandaloase, gasindu-si bucuria doar in intilnirile tainice cu Carel, fiul unui magnat al comertului naval. Dar in viata ei mai este cineva: Neel, ultimul ucenic al tatalui sau, al carui devotament nezdruncinat fata de Rembrandt o uimeste si o emotioneaza profund. Eu sint fiica lui Rembrandt se sprijina indeaproape pe evenimentul istoric, pe fundalul caruia creeaza un scenariu despre maturizarea si emanciparea unei femei de sub umbra coplesitoare a tatalui ce ameninta sa ii eclipseze toate visele.

Inspirata din viata unui personaj istoric real, avind in fundal o drama de familie si imaginea neasteptata a unui triunghi amoros, Eu sint fiica lui Rembrandt spune povestea incercarilor unei tinere de a iesi in lume, de a scapa din umbra tatalui ei: un pictor genial, in acelasi timp un om imprevizibil si neinteles precum intimplarile vietii.

Autor: Lynn Cullen
Traducător: Natima Mîndrilă
Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Titlu original: I Am Rembrandt’s Daughter
Pagini: 248
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, literatură contemporană, roman, biografie, Amsterdam, adolescenţă, dragoste, triunghi amoros, pictor, paternitate, maturizare, emanicipare
  • Lynn Cullen - Autor
    Lynn Cullen (n. 1955) este o autoare contemporana de romane istorice si carti pentru copii foarte apreciata de critica si public, decernindu-i-se numeroase premii literare. The Creation of Eve a fost recunoscuta drept unul dintre cele mai bune romane ale anului 2010 de catre criticii ziarului The Atlanta Journal-Constitution, iar Eu sint fiica lui Rembrandt a figurat pe lista celor mai bune romane istorice pentru publicul tinar ale anului 2008. Ultimul ei roman,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

22 iunie 2012, Ziarul de duminică - Elisabeta Lasconi
"Romanul are o cheie picturala, dezvaluind cite ceva din marile creatii ale lui Rembrandt si ideile sale despre semnficatia luminii: „Rondul de noapte” si „Batseba” ascunsa in pod, autoportretele incisive. A doua cheie este muzicala: bat clopotele bisericilor in momente decisive, bataia lor puncteaza nenorociri aduse de ciuma si intilniri de dragoste. A treia cheie este mai subtila, simbolica: trandafirii si colierul de coral, motanul Tijger si ratustele de pe canal. Lui Lynn Cullen i-a reusit un roman frematind de nuante si arome, de sonoritati blinde si perceptii tactile ori gustative. Iar tehnica indrazneata de construire a lumii si personajelor aminteste de Rembrandt si al sau clarobscur."
VOYA
"Fictiunea de inspiratie istorica, misterul si intriga amoroasa isi impletesc itele, insotind-o pe Cornelia de-a lungul faimoaselor canale din Amsterdam, indemnind cititorul sa mai zaboveasca pret de inca un capitol alaturi de romanul lui Lynn Cullen: o diorama istorica detaliata a lucrurilor ce se petreceau acum mai bine de 300 de ani si o frumoasa poveste de dragoste.” 
Kirkus Reviews
 "Povestea Corneliei este frustrant de familiara si este animata de o tinara furioasa, pasionala, insetata de viata si ignorata de parintele ei aiurit, dar genial, marele pictor Rembrandt. Impins de perspectiva asupra lumii pe care o descrie, romanul aluneca inainte si inapoi in timp, iar adevarul istoric apare ici-colo si prin recursul la tablourile celebrului pictor.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus