TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Al dumneavoastră sincer, Surik

Ludmila Uliţkaia
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Roman tradus in peste douazeci de limbi si distins, in Italia, cu premiul Grinzane Cavour (2008) In Moscova anilor '80, care mai pastreaza discret...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-217-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Al dumneavoastră sincer, Surik

MAI MULTE DESPRE CARTE

Roman tradus in peste douazeci de limbi si distins, in Italia, cu premiul Grinzane Cavour (2008)

In Moscova anilor '80, care mai pastreaza discret farmecul epocii tarilor, Surik isi traieste fantasmele si singuratatea. Cu toate ca inima lui tandra si sensibila il face obiectul dorintelor feminine -- e frumos ca un erou tolstoian, un Pierre Bezuhov la douazeci de ani --, tanarul pierde la ruleta ruseasca a destinului. Mila dureros de acuta pentru sexul frumos, neputinta de a spune nu si mai ales un ciudat mecanism erotic caruia nu reuseste sa i se sustraga fac din Surik un fel de sfant laic devotat femeilor. Astfel, prin patul lui se perinda fapturi cu vieti complicate, care-si cauta consolarea in placerile carnii: Mathilda, artista excentrica traind alaturi de trei pisici; Alia, colega de facultate, o tataroaica urata, ratacita in capitala promisiunilor desarte; Lena, a carei onoare o va salva printr-o casatorie fictiva; Valeria, infirma cu imaginatie flamboaianta; Svetlana, depresiva, ale carei crize de isterie o aduc in pragul sinuciderii. Si totusi Surik nu e un barbat fericit, pentru ca Lilia, singura pe care o iubeste cu adevarat, il paraseste pe neasteptate, lasandu-l fara atatea raspunsuri. Stim oare ce reprezentam pentru cei cu care ne intersectam destinele? se intreaba tanarul care, din bunatate, se lasa devorat de ceilalti pana cand ajunge aproape sa fie deposedat de propria-i viata.

Autor: Ludmila Uliţkaia
Traducător: Gabriela Russo
Data apariției: 2008
Titlu original: Iscrenne vas Surik
Pagini: 404
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură rusă, proză contemporană, roman, anii '80, singurătate, erotism, dragoste, despărțire, destin, posesie, introspecție

Opinii Editoriale

L'Express
"Cum poate cineva sa traiasca fara dragoste? O intrebare eterna se naste in miezul acestui superb roman in care se impletesc farsa si tragedia, ironia si tandretea." 
La Repubblica
"Al dumneavoastra sincer, Surik e un roman puternic, viu si tulburator, in marea traditie a literaturii ruse." 
Liberation
"Drama politica a unei lumi in agonie lasa locul vietilor palpitante a naivului Surik si a multimii de personaje pitoresti, care transforma romanul intr-o comedie plina de culoare."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus