TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Trebuie să vorbim despre Kevin

Lionel Shriver
Colecții/Serii: Literatură
Aparută în 2003, cartea a primit premiul Orange în 2005 şi este în acelaşi timp un thriller şi un studiu aprofundat al...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-88759-0-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Trebuie să vorbim despre Kevin

MAI MULTE DESPRE CARTE

Aparută în 2003, cartea a primit premiul Orange în 2005 şi este în acelaşi timp un thriller şi un studiu aprofundat al ambivalenţei iubirii de mamă. Romanul lui Shriver a creat o reală controversă şi a provocat numeroase dezbateri şi zvonuri.

Cu o săptămână înaintea celebrului atac armat de la Liceul Columbine şi cu doar trei zile înainte de a împlini 16 ani, Kevin îşi încuie în sala de sport şapte colegi de clasă, un îngrijitor şi un profesor, pe care îi ucide unul câte unul cu o arbaletă. Detaliile masacrului nu le aflăm de la ştiri, ci dintr-o serie de scrisori extrem de personale pe care Eva, mama lui Kevin, le scrie soţului său în încercarea de a-şi explica tragedia şi de a-şi înţelege rolul în producerea ei.

Dezvăluindu-şi propriile sentimente cu privire la maternitate, carieră, familie şi cultura americană, cu toate consecinţele acesteia asupra comportamentului deviant al adolescenţilor, Shriver îşi ţine cititorii într-o continuă pendulare între vină şi empatie, răzbunare şi iertare, furie şi resemnare.


Autor: Lionel Shriver
Traducător: Ioana Predoiu, Ioana Vîlcu
Data apariției: 2007
Editura: Vellant
Titlu original: We Need to Talk About Kevin
Pagini: 526
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură britanică, masacru între adolescenţi, adolescenţi, violenţă, Premiul Orange
  • Lionel Shriver - Autor
    Lionel Shriver (pe numele său adevărat Margaret Ann Shriver) este scriitoare şi jurnalist. Viaţa sa a stat sub semnul unei căutări continue, începând cu propria persoană şi terminând cu locurile dintre cele mai variate şi mai exotice în care a locuit. La 15 ani îşi schimbă numele, preferând unul bărbătesc (Lionel) pentru că, aşa cum a mărturisit, este convinsă că un bărbat are o viaţă mai uşoară...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus