TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Iuda lui Leonardo

Leo Perutz
Colecții/Serii: Raftul Denisei
O extraordinara redescoperire literara a ultimelor doua decenii, Leo Perutz este unul dintre prozatorii de mare valoare pe care Jorge Luis Borges nu...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-244-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Iuda lui Leonardo

MAI MULTE DESPRE CARTE

O extraordinara redescoperire literara a ultimelor doua decenii, Leo Perutz este unul dintre prozatorii de mare valoare pe care Jorge Luis Borges nu se sfia sa-i includa in panteonul sau personal.

Care este cel mai grav pacat? se intreaba Leonardo, aflat in cautarea unui Iuda care sa intregeasca Cina cea de Taina. Maestrul nu va gasi raspuns nici pe stradutele rau-famate, nici in palatul ducelui Milanului, pana cand un negustor strain nu va comite pacatul impotriva iubirii.

Milano, 1498. Lodovico Sforza conduce cu o mana de fier propsperul ducat italian. Arhitectii, sculptorii si pietrarii lucreaza la ridicarea domului din mijlocul orasului. Pictorii impodobesc zidurile bisericilor, dar si peretii palazzo-urilor. In refectoriul manastirii Santa Maria delle Grazie, marele Leonardo infatiseaza Cina cea de Taina. Dar lunile trec si, spre disperarea priorului dominican, mareata lucrare pare sa se fi poticnit. Sa fie oare harul pictorului pe sfarsite? Un singur chip nu prinde viata sub penelul maestrului: tradatorul Iuda. In tot ducatul Milanului, Leonardo nu reuseste sa gaseasca un om ale carui pacate sa nu poata fi iertate de Mantuitor. Pana cand il intalneste, in carciuma unde poetul Mancino isi rosteste baladele, pe Joachim Behaim, negutatorul din Boemia ce vinde marfuri alese din Levant. Acesta va pacatui atat de amarnic si cu atata trufie, incat Leonardo il va pedepsi pe veci.

Autor: Leo Perutz
Traducător: Ana Popa
Data apariției: 2008
Titlu original: Der Judas des Leonardo
Pagini: 208
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
roman istoric, Renaştere, Ludovico Sforza, Leonardo da Vinci, pictură, Cina cea de Taină, ficţiune
  • Leo Perutz - Autor
    Leo Perutz s-a nascut la Praga in 1882, ca fiu al unui negustor de textile evreu. Statistician de meserie, se angajeaza la o firma de asigurari, fiind coleg cu Kafka, de care il desparte o diferenta de varsta de un an. Incepe sa scrie in primii ani ai secolului XX, bucurandu-se de un succes imens in spatiul de limba germana, pana la interzicerea cartilor sale de catre nazisti. In 1938, dupa anexarea Austriei la cel de-al Treilea Reich, Perutz este nevoit sa fuga in...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Dominique Fernandez
"Leo Perutz este un Kafka picaresc." 
The New York Times
"Iuda lui Leonardo este o poveste plina de culoare, in care realitatea si fictiunea isi inverseaza rolurile neincetat." 
Max Brod
"Romanele lui Perutz sunt exemplare prin capacitatea de transfigurare a istoriei si forta viziunii." 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus