logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Dick Ochi-de-mort

Kurt Vonnegut
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Rudy Waltz, naratorul romanului Dick, Ochi-de-mort, are un destin tragic inca inainte de a se fi nascut. Tatal lui se imprieteneste cu nimeni altul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0468-5
EAN-16: 978973460468
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Rudy Waltz, naratorul romanului Dick, Ochi-de-mort, are un destin tragic inca inainte de a se fi nascut. Tatal lui se imprieteneste cu nimeni altul decit Adolf Hitler, cu care impartaseste interesul fata de pictura si petreceri. Si cum raului ii este de ajuns sa apara in germen ca sa poata izbucni mai tirziu in toata amploarea lui, evenimentele ulterioare ajung sa capete proportii monstruoase. In timpul lunii de miere, parintii lui Rudy cumpara o colectie fabuloasa de arme. Tatal, pasionat de aceste mecanisme virile, isi invata fiul sa le utilizeze cu atita precizie incit acesta ucide accidental, la virsta de 12 ani, o femeie insarcinata. Firul narativ se incolaceste din ce in ce mai strins in jurul personajului si al destinului sau blestemat, avind ca premise niste coincidente malefice ce anuleaza posibilitatea unei reale ispasiri.

Autor: Kurt Vonnegut
Traducător: Ana-Maria Lişman
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Deadeye Dick
Pagini: 304
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, beletristică, adolf hitler, lună de miere, colecţie de arme, coincidenţe malefice
  • Kurt Vonnegut Kurt Vonnegut - Autor
    Kurt Vonnegut s‑a nascut la 11 noiembrie 1922 in Indianapolis, intr‑o familie de origine germana. Studiaza la Cornell University, Carnegie Institute si University of Chicago. In 1942 se inroleaza in armata Statelor Unite. Doi ani mai tirziu, in urma bataliei de la...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

3 octombrie 2007, Adevărul literar şi artistic - Rodica Grigore
"Nu o data, proza lui Kurt Vonnegut a fost analizata din perspectiva celebrelor disocieri facute de Ihab Hassan, in a carui schema de baza siguranta contururilor si favorizarea elementului estetic (specific moderniste) erau opuse hazardului si pricipiului ludic anarhic ridicate la rang suprem (de postmoderni). Numai ca dihotomiile acestea se dovedesc, la o lectura atenta, a nu fi intru totul aplicabile noii formule narative impuse de acest scriitor a carui extraordinara capacitate de a structura naratiunea nu se bazeaza doar pe ironie (postmoderna) si jocuri (pseudo)lingvistice, ci, mai ales, se fundamenteaza in marea arta de a integra insusi actul de a scrie - si, deopotriva, de a medita, cu profunzime si subtilitate, asupra scriiturii in insasi substanta cartilor sale."
13 august 2007, 24 FUN - Ştefan Agopian
"Tot ce se intimpla in romanul lui Vonnegut tine de domeniul absurdului. La o partida de vinatoare un personaj este impuscat in cap si este decapitat ca sa se piarda urma accidentului. Un pusti de 12 ani omoara din greseala o femeie bortoasa. Un oras este distrus, accidental, evident, de o bomba (americana) cu neutroni... Totul pare neverosimil, dar talentul autorului transforma cartea intr-o poveste captivanta."
Nashville Banner
"Cartile lui Vonnegut sint de doua feluri: foarte bune si excelente. Dick Ochi-de-mort face parte din ultima categorie.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus