TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Bărbatul-cutie

Kobo Abe
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Barbatul‑cutie (1973) este povestea unui om care‑si abandoneaza existenta obisnuita pentru a observa lumea din Tokyo printr‑o cutie de carton...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0720-4
EAN-16: 978973460720
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Barbatul‑cutie (1973) este povestea unui om care‑si abandoneaza existenta obisnuita pentru a observa lumea din Tokyo printr‑o cutie de carton pusa pe cap. Cartea analizeaza cu infinita cruzime problema iden­titatii in societatea contemporana, un roman ce te duce cu gindul la Samuel Beckett, dar care poarta amprenta inconfundabilului autor al Femeii nisipu­rilor. Renuntind la viata sa obisnuita, personajul fara nume al acestui roman rataceste pe strazile uriasei metropole nipone, privind viata printr‑o feres­truica taiata in interiorul uriasei cutii de carton pe care o poarta pe cap. Realitatea capata accente kaf­kiene: vor aparea, pe rind, un misterios ucigas ce incearca sa‑l omoare pe barbatul‑cutie, o asistenta medicala gata sa‑i cedeze, dar si un medic nebun hotarit sa devina si el barbat‑cutie.

Kobo Abe este autorul celebrului roman Femeia nisipurilor, a carui ecranizare a fost distinsa cu premiul pentru cel mai bun film strain la Festivalul de la Cannes in 1964).

Autor: Kobo Abe
Traducător: Angela Hondru
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Hako otoko
Pagini: 232
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură japoneză, Tokyo, absurd, cutie de carton, identitate, contemporan, kafkian, ucigas, mister
 • Angela Hondru
  Traducător
  Kobo Abe - Autor
  Romancier, prozator, dramaturg, critic literar, regizor si fotograf, Kobo Abe (1924-1993) s-a nascut in Tokyo si si-a petrecut copilaria in Mukden, Manciuria, in anii celui de-al doilea razboi mondial. In 1948 a absolvit medicina la Universitatea Imperiala din Tokyo, dar nu a practicat niciodata. Formatia lui de medic e asociata de critica descrierilor meticuloase ale obiectelor si tonului detasat, aproape clinic, al multora dintre scrierile sale. A debutat cu un...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Kobo Abe
  Autor
  Angela Hondru - Traducător
  Angela Hondru, prof. univ. dr., mai semneaza la Editura Polirom lucrarile: Curs practic de limba japoneza (2002), Ghid de conversatie roman-japonez (2002), Ghid de conversatie japonez-roman (2004), Ghid de conversatie roman-japonez (2005) precum si traduceri din literatura japoneza: Haruki Murakami, Padurea norvegiana (2002), Haruki Murakami, La sud de granita, la vest de soare (2003), Haruki Murakami, Cronica pasarii-arc (2004), Shusaku Endo, Un idiot minunat...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

4 septembrie 2008, Cultura - Rodica Grigore
"Romanul Barbatul-cutie sta marturie, in acest fel, nu doar pentru profunda influenta pe care proza moderna occidentala – fie ea experimentala sau nu – a avut-o asupra scriitorului nipon, ci, in egala masura, pentru modul in care Kobo Abe a ales sa se raporteze la cultura universala, in ansamblu, pentru a spune citeva lucruri esentiale despre oameni si relatiile interumane, despre singuratate, despre masti si posibila (si inspaimintatoarea) reificare a fiintei, despre comunicare si dificultatile ce-i pot aparea in cale. Si, adesea, chiar si despre acele aspecte la care ar fi mai comod, poate, sa nu ne gindim niciodata."
20-26 octombrie 2007, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Pentru prima oara in limba romana, romanul experimental al lui Kobo Abe este un studiu despre izolarea omului modern, strain intr-o lume «anonima», camuflat intr-o cutie de carton pentru a-si inabusi greata, aceeasi greata care il aducea in pragul disperarii pe Roquentin, personajul lui Sartre. este un roman cu multe influente kafkiene si beckettiene, un roman care are curajul de a sparge tabuurile prin excentricitatea sa. Esti barbat-cutie atunci cind vezi fara a fi vazut, atunci cind reusesti sa te detasezi de conditia umana si sa pasesti pe strada sfidind timpul. Nu te nasti barbat-cutie, ci devii in momentul in care cedezi tentatiei de a privi cutiile miscatoare din «orasul anonimilor»."
The New York Times
"Barbatul-cutie este o contributie cutremuratoare la literatura excentrica… Amuzant, trist si autodistructiv, un thriller ontologic.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus