TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Să nu mă părăseşti. (Ediţia 2006)

Kazuo Ishiguro
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Rafinamentul si sensibilitatea lui Kazuo Ishiguro dau nastere unei tulburatoare povesti de dragoste, ai carei protagonisti sint trei tineri ce fac...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0186-5
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Rafinamentul si sensibilitatea lui Kazuo Ishiguro dau nastere unei tulburatoare povesti de dragoste, ai carei protagonisti sint trei tineri ce fac parte dintr-o categorie aparte de fiinte umane: „donatori”, clone, adica produse de laborator, menite sa furnizeze organe de schimb pentru oamenii „adevarati”. Tragic, emotionant, tensionat si cu un final surprinzator, Sa nu ma parasesti este unul dintre cele mai bune romane ale lui Ishiguro, nominalizat la Booker Prize, National Book Critic Circle Award si Arthur C. Clarke Award si inclus pe lista celor mai bune carti ale anului in The New York Times, Publishers Weekly si in numeroase alte reviste prestigioase.

Autor: Kazuo Ishiguro
Traducător: Vali Florescu
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: Never Let Me Go
Pagini: 360
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură britanică, viitor, clonare, iubire, datorie, sacrificiu, dramă, Booker Prize, educatoare, copii, triunghi amoros
  • Kazuo Ishiguro Kazuo Ishiguro - Autor
    Kazuo Ishiguro s-a născut la Nagasaki în 1954 şi a imigrat în Marea Britanie în 1960. A debutat ca prozator la douăzeci şi opt de ani cu Amintirea palidă a munţilor (Polirom, 2007), roman recompensat cu The Winifred Holtby Prize of the Royal...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

noiembrie 2010, Echinox - Olga Ştefan
"Ce ramine, dincolo de aceste notatii sensibile la valentele plasticizante ale acestui tip de discurs? As spune, eludind alte calificative superlative, ca Ishiguro a scris o forma de literatura compacta a unor mari nostalgii. Proza lui poate fi valorizata ca reper pentru orice studiu indreptat catre investigarea dimensiunii temporale si negocierea valorilor nostalgiei in contextul fictiunii postmoderne. Iar aceasta nu este, pragmatic gindind, putin lucru."
7 octombrie 2006, Suplimentul de cultură - Ana-Maria Onisei
"Paradoxal, lumea SF pe care o imagineaza Ishiguro in romanul sau are puterea de a reaminti perspective si conditii triste – in fapt, profund umane –, dar incarcarea epuizanta a povestii cu contexte si reveniri prea dese ii reteaza, pe parcurs, aripile. Un subiect cu implicatii interesante, dar care nu iti lasa senzatia unui gust plin, diluindu-se in prea multa intimplare de-a lungul celor trei sute si ceva de pagini. In cele din urma, cu acest te nasti ca sa mori si nici macar n-o sa ti se intimple mare lucru inainte de asta, Kazuo Ishiguro ne transmite sa ne resemnam."
20 iulie 2006, Observator cultural - Luminiţa Marcu
"In primul rind, trebuie sa spun ca de mult timp nu am mai citit o carte care sa sune atit de bine in romaneste. (...) Tonul romanului e elegiac, la asta contribuind si felul in care e construit, exclusiv din amintirile naratoarei Kathy, ajunsa la virsta de 31 de ani, care priveste cu nostalgie si uneori cu durere inapoi. Sa nu ma parasesti este o carte la fel de impresionanta si de trist – umana cum o arata si titlul, doar ca nu e umana si rugamintea din titlu e doar un nume de cintec."
The New York Times
"Cu toate ca substanta teribila a cartii de fata se plaseaza la ani-lumina distanta fata de cea din Ramasitele zilei, romanul acesta este la fel de reusit, de melancolic si de ingrijorator, dar intr-un mod complet diferit.” )

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus