TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Amintirea palidă a munţilor

Kazuo Ishiguro
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Amintirea palida a muntilor este povestea melancolica a lui Etsuko, o japoneza care traieste singura in Anglia, straduindu-se sa exorcizeze un trecut...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0501-9
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Amintirea palida a muntilor este povestea melancolica a lui Etsuko, o japoneza care traieste singura in Anglia, straduindu-se sa exorcizeze un trecut bintuit de cosmarul celui de-al Doilea Razboi Mondial si sa se impace cu sinuciderea fiicei sale mai mari, Keiko. Amintirile sale se concentreaza insa asupra unei legaturi de amicitie din tinerete cu o alta tinara, Sachiko, si cu ciudata ei fiica, Mariko. Povestea centrala este un pretext pentru a prezenta Japonia postbelica, o tara in care valorile traditionale sint negate de tineri, dar noile valori si coduri comportamentale nu sint inca asimilate complet, devenind motiv de confruntari inabusite. Cu rafinamentul si subtilitatea care-i sint proprii, Ishiguro reuseste sa sugereze acea atmosfera ciudata, de lume neasezata, cu tensiuni si frustrari nemarturisite, prin intermediul unei povesti despre moarte, vinovatie si responsabilitate.

Romanul Amintirea palida a muntilor, nominalizat la Booker Prize, a primit The Winifred Holtby Memorial Prize, acordat de Royal Society of Literature.

Autor: Kazuo Ishiguro
Traducător: Mihai Moroiu
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: A Pale View of Hills
Pagini: 344
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, beletristică, Al Doilea Război Mondial, amintire, Japonia, Londra, vinovăție
  • Kazuo Ishiguro Kazuo Ishiguro - Autor
    Kazuo Ishiguro s-a născut la Nagasaki în 1954 şi a imigrat în Marea Britanie în 1960. A debutat ca prozator la douăzeci şi opt de ani cu Amintirea palidă a munţilor (Polirom, 2007), roman recompensat cu The Winifred Holtby Prize of the Royal...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

noiembrie 2010, Echinox - Olga Ştefan
"Etsuko (Amintirea palida a muntilor) a vrut sa fuga „undeva”, „altundeva” si a dat gres. Amintirile, ca si legaturile din miezul cel mai puternic vascularizat al povestii ei slabesc, se destrama, intra sub zodia unui „nimic mai mult” care accentueaza impresia de esec necompensabil, tulburator din cauza acestui anonimat circumstantial, din pricina propriei sale nespectaculozitati."
martie 2007, Beau Monde - Robert Ion
"Scriitorii japonezi sint marcati de decaderea si reconstruirea Japoniei in perioada de dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Aminitirea palida a muntilor are ca pretext aceasta perioada, insa accentul cade pe povestea lui Etsuko, o japoneza care traieste departe de tara natala, in Anglia, si care incearca sa treaca peste doua traume, una personala, una a intregii lumi (sinuciderea fiicei mari, Keiko, si amintirea razboiului). Vei parcurge o monografie a Japoniei postbelice intr-un moment in care noile valori asteapta sa fie asimilate, pe fondul unor influente traditionale inca vii."
aprilie 2007, Elle - Mihaela Spineanu
"Acesta este romanul cu care Ishiguro a debutat cu mare succes, in 1982. Scrisa la persoana intii, povestea retrospectiva a vaduvei japoneze Etsuko, care se lupta cu amintirile unei Japonii devastate de razboi si durerea sinuciderii fiicei sale, prefigureaza emotionanta poveste a servitorului din Ramasitele zilei."
14 februarie 2008, Cultura - Rodica Grigore
"Considerat, inca de la aparitie, un roman de o delicatete si subtilitate extreme, reusind sa trateze convingator un caz de o la fel de tulburare emotionala, Amitirea palida a muntilor reprezinta, de asemenea, o perfecta ilustrare a teoriei lui Maurice Blanchot, conform careia naratorii - mai cu seama cei necreditabili – isi amintesc si reevalueaza permanent experientele personale anterioare cu scopul, declarat sau nu, de a se elibera de povara amintirilor si de a exorciza trecutul."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus