TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dansatoarea lui Degas

Kathryn Wagner
Colecții/Serii: Raftul Denisei
O poveste dramatică de dragoste în splendida Belle Époque, traseul unui dublu destin: al unei balerine talentate şi al unui pictor...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-612-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

O poveste dramatică de dragoste în splendida Belle Époque, traseul unui dublu destin: al unei balerine talentate şi al unui pictor faimos, o variantă neidealizată a Parisului din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

În universul plin de fast şi de culoare al Operei din Paris, balerinele par să ducă o existenţă privilegiată. După căderea cortinei însă, viaţa acestora se transformă într-o luptă permanentă nu numai pentru integritate sufletească şi morală, dar şi pentru supravieţuirea de zi cu zi. Când Alexandrie reuşeşte să ajungă în corpul de balet al prestigioasei Opere, totul pare că i se aşterne la picioare, mai ales că îl întâlneşte pe pictorul Edgar Degas, de care se îndrăgosteşte. Dar în această lume a dansului şi a artei nimic nu e ceea ce pare, iar Oraşul Luminilor se dovedeşte a fi doar un miraj.

Autor: Kathryn Wagner
Traducător: Adriana-Carmen Racoviță
Data apariției: 2013
Titlu original: Dancing for Degas
Pagini: 328
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatura americană, beletristică, artă, Paris, Degas, pictură, balet, operă, dragoste, dramă, eşec, destin, dans
  • Kathryn Wagner Kathryn Wagner - Autor
    Kathryn Wagner este o scriitoare şi jurnalistă americană, lucrând în prezent la o asociaţie non-profit destinată ajutorării copiilor defavorizaţi. Absolventă de jurnalism, cu o specializare în istoria artei, a scris pentru diverse publicaţii...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

„Dansatoarea lui Degas dezvăluie o poveste captivantă, despre dimensiunea întunecată a societăţii franceze. Această fascinantă vizită într-o lume apusă, a artei şi sexului, a războiului şi dragostei, va atrage mulţi cititori, care se vor întâlni astfel cu Degas şi cu impresionismul.“ (Booklist)
„Un roman foarte bogat, plin de informaţie. Picturile lui Degas reprezentând balerine de la Opera din Paris sunt aduse la viaţă în întreaga lor prospeţime.“ (Historical Novels Review)
Publishers Weekly
"La fel ca Tracy Chevalier, Kathryn Wagner analizează toate straturile de sens care străbat opera de artă.“ 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus