TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Annabel

Kathleen Winter
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Annabel (2010), primul roman semnat de Kathleen Winter, abordeaza cu profunzime, sensibilitate si indrazneala una dintre temele cele mai...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2835-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Annabel (2010), primul roman semnat de Kathleen Winter, abordeaza cu profunzime, sensibilitate si indrazneala una dintre temele cele mai controversate ale epocii contemporane: identitatea sexuala. Intr‑un sat pitoresc si indepartat de pe coasta Labradorului, unde rolurile barbatilor si ale femeilor sint guvernate de traditie, nasterea unui copil hermafrodit zguduie din temelii fericirea casnica a familiei Blake. Copilaria invaluita de mister a lui Wayne sta sub semnul ambiguitatii sexuale si al amenintarii cu demascarea publica. Lucrurile se complica si mai mult in momentul atingerii maturitatii sexuale, cind descopera ca organismul lui are capacitatea de a se reproduce singur. Kathleen Winter surprinde cu subtilitate si elocventa drama unui personaj singular, care se lupta sa‑si gaseasca locul intr‑o lume guvernata de tipare sexuale stricte, si in acelasi timp frumusetea inegalabila a peisajelor scaldate in luminile nordului din acest colt al Labradorului. 

Roman distins in anul aparitiei cu Thomas Head Raddall Atlantic Fiction Award si adaptat pentru Radio BBC

Autor: Kathleen Winter
Traducător: Ada Tanasă
Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Titlu original: Annabel
Pagini: 352
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, literatură contemporană, roman, identitate sexuală, hermafrodit, sexualitate, tipare, Labrador
  • Kathleen Winter - Autor
    Kathleen Winter s‑a nascut in 1960, in Anglia, insa si‑a petrecut copilaria si adolescenta in provincia Newfoundland si Labrador din Canada. A scris scenarii pentru serialul american Sesame Street si pentru CBC Television si a lucrat o vreme ca editorialista la cotidianul The Telegram din St. John’s. Si‑a facut debutul literar in 2007, cu volumul de povestiri boYs, intimpinat cu entuziasm de catre critica si de catre publicul cititor si distins cu...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr. 26, 7 septembrie, Ziarul de duminică - Elisabeta Lasconi
"Annabel pune in discutie una dintre cele mai interesante aspecte ale conditiei umane si implicatiile ei. Identitatea sexuala duce la alta problematizare, a rolurilor sociale asumate de barbat si femeie, in viata de familie si in comunitate. Si asezarea si tinutul unde au loc intimplarile accentueaza distanta dintre civilizatie si salbaticie, dintre cultura si natura. Kathleen Winter reinventeaza un mit si intoarce romanul spre marile intrebari, obligind cititorul la introspectie privind propria natura."
Kathleen WINTER În interviu cu Virginia Costeschi, 21 februarie 2013, BookMag.eu - Kathleen Winter
"Am ales sa las ca povestea sa fie ghidata de secrete, iar aceasta idee m-a ajutat sa clarific structura cartii. E adevarat ca sint multe pasaje introspective in carte, si am folosit modele reale pentru unele dintre personaje. Incerc sa observ vietile emotionale ale celorlalti si sa scriu intr-un mod cit mai aproape de autentic, de real. Ma recomand scriitoare, inca de pe cind aveam patru ani. Dar imaginile si sunetele sint la fel de importante pentru mine, tocmai de aceea si scriitura mea e foarte „vizuala”. Poate ca daca as fi fost educata diferit, as fi facut film sau as fi compus muzica. Dar sint foarte fericita sa lucrez cu cuvintele."
Kirkus Reviews
"Romanul lui Kathleen Winter anunta nasterea unui mare scriitor.”   
Virginia Woolf
"Oricit de deosebite ar fi cele doua sexe, ele se amesteca totusi. In orice faptura omeneasca se petrece o oscilatie intre un sex si celalalt si, adesea, doar hainele mai pastreaza infatisarea barbateasca sau femeiasca, in timp ce, dedesubtul lor, sexul dezminte aparenta.” 
The Globe and Mail
"Un roman despre secrete si taceri. Cititi-l, caci ascunde o poveste care-si vrajeste cititorul pina la ultima vorba, cititi-l, caci poate veti gasi in el raspunsul la intrebarea vietii voastre: Ce sintem noi?” 

Opinia cititorilor