TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Idolul Cicladelor

Julio Cortázar
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Ca toate celelalte volume de povestiri ale lui Cortazar, Idolul Cicladelor este o carte de atmosfera, populata cu personaje periferice si solitare,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0471-6
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Ca toate celelalte volume de povestiri ale lui Cortazar, Idolul Cicladelor este o carte de atmosfera, populata cu personaje periferice si solitare, traind intr-un mediu sufocat de angoasa. Incapabile sa comunice si sa-si alunge astfel singuratatea, ele ratacesc printr-o lume in care insolitul destrama pe neasteptate continuitatea aparenta a cotidianului, intr-o cautare nesfirsita si nostalgica a unei vieti autentice si plenare.

Autor: Julio Cortázar
Traducător: Tudora Şandru-Mehedinţi
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: El ídolo de las Cíclada
Pagini: 296
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură sud-americană, beletristică, povestiri, personaje periferice, angoasă, singurătate, cotidian, nostalgie
 • Tudora Şandru-Mehedinţi
  Traducător
  Julio Cortazar Julio Cortázar - Autor
  Unul dintre cei mai importanti autori sud‑americani, scriitorul argentinian Julio Cortázar s‑a nascut pe 26 august 1914 la Bruxelles. Debuteaza in 1938 cu volumul de poeme Prezente. In 1951 ii apare volumul de povestiri Bestiar, urmat de Sfirsitul jocului...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Julio Cortázar
  Autor
  Tudora Şandru-Mehedinţi - Traducător
  Tudora Şandru Mehedinţi (7 februarie 1942, Bucureşti) este o hispanistă şi traducătoare. Este fiica Tarquiniei (născută Stanciu) şi a lui Dumitru Şandru, lingvist şi folclorist. Urmează în Bucureşti Liceul „Gh. Lazăr" (1956-1959) şi Facultatea de Limbi Romanice, secţia limbă şi literatură spaniolă (1959-1964), beneficiind ulterior şi de câteva specializări în filologia spaniolă (Malaga, 1968; Santander, 1969;...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

ianuarie 2007, Elle - Mihaela Spineanu
"Un volum de povestiri la al caror farmec nu vei rezista. Personajele care populeaza lumea creata de Cortazar sint fiinte singuratice, incapabile de comunicare, pe care simti nevoia sa le mingii, sa le vorbesti. Sau, pur si simplu, sa le fii aproape, pret de-o povestire."
8 august 2007, Adevărul literar şi artistic - Rodica Grigore
"Idolul cicladelor se dovedeste a fi un volum remarcabil, demonstrind, fara urma de indoiala, maturitatea deplina a scriiturii lui Julio Cortazar, adevarat semn al sfirsitului jocului de cautare a identitatii sale de mare scriitor."
2 decembrie 2006, Suplimentul de cultură - Ana-Maria Onisei
"In traditia povestirilor care au impus atmosfera fantastica, volumul Idolul Cicladelor (ne) exploateaza angoasele intr-o cheie insolita, proiectindu-le in indivizi speciali, marginali, singuratici. Povestirile pot fi impartite in doua categorii: cele imaginare 100%, unde umanul e permanent urmarit de o prezenta ireala si timpul se dilata spre a face loc tuturor posibilitatilor."
Gabriel García Marquez
"Idolii trezesc respect, admiratie, dragoste si, bineinteles, mari invidii. Ca foarte putini scriitori, Cortazar inspira toate aceste sentimente, dar si unul mai putin obisnuit: devotamentul. A fost, poate fara voia lui, argentinianul care a stiut sa se faca iubit de toata lumea.” 

Opinia cititorilor