TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Schilf

Juli Zeh
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Schilf (2007), ultimul ei roman, confirma aceasta apreciere: este un (fals) thriller de o ironie muscatoare si subtila, care contrazice cu tarie...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1163-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Schilf (2007), ultimul ei roman, confirma aceasta apreciere: este un (fals) thriller de o ironie muscatoare si subtila, care contrazice cu tarie opinia conform careia literatura germana a zilelor noastre ar fi „prea intunecata si complet lipsita de umor”. Autoarea, jurista de profesie, abordeaza subiecte precum moralitatea, fericirea, prietenia, relatiile de cuplu, importanta interactiunii sociale, acomodarea cu un stil de viata acceptat din punct de vedere social, totul sub pretextul unei crime comise „aproape” accidental. Si, mai ales, ne convinge ca fiecare dintre noi este – sau ar putea fi – o masina a timpului.

Autor: Juli Zeh
Traducător: Gabriella Eftimie
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Schilf
Pagini: 376
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură germană, roman poliţist, crimă, ironie, moralitate, fericire, prietenie, cuplu
  • Juli Zeh - Autor
    Juli Zeh (n. 1974) a studiat dreptul international la Passau si Leipzig, dupa care a fost stagiara la New York, in cadrul ONU. S-a specializat in studii est-europene la Cracovia. A trait la Zagreb si Sarajevo, a obtinut numeroase burse in Austria, Bosnia, Bulgaria si Germania. A fost lector la Institutul de Literatura din Leipzig, la Universitatea din Dusseldorf si la Universitatea din Witten/Herdecke. Primul ei roman, Vultur si inger (2001), a fost tradus in 28 de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iunie 2009, Dilemateca - Ştefania Mihalache
"Juli Zeh pare sa impleteasca un excelent spirit teoteric cu o credinta- poate nemarturisita- in misterul din spatele oricarei realitati palpabile. Cel putin, asta e senzatia pe care o lasa Schilf, deopotriva roman politist si meditatie filosofica. Ca roman politist, Schilf e in chip fericit de moda veche: ca odinioara, inainte de filmele de pe AXN, cind atit criminalii, cit si cautatorii dreptatii aveau teorii personale dupa care isi croiau faptele si existenta, cind fiecare dintre cele doua tabere era un mecanism complicat de justificare a unei probleme."
9-15 mai 2009, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Reprezentanta a tinerei generatii de scriitori germani, Juli Zeh ne ofera un roman cu mult umor, suspans si ironie. Frazele sale sint adesea de un lirism accentuat.[…] Schilf este o carte aproape imposibil de rezumat, dar care merita citita cu atentie si cu grija de a nu scapa nici un detaliu."
Juli Zeh în interviu cu Elena Vlădăreanu, 8-14 noiembrie 2008, Suplimentul de cultură - Juli Zeh
"Intr-un fel, in Schilf se string cam toate cliseele pe care le stim despre detectivi. Poarta pina si celebrul trenci. Asta face ca, pe de o parte, sa avem de-a face cu un roman politist tipic. Pe de alta parte, sint de parere ca in roman se mixeaza doua genuri literare total diferite. Gindeste-te ca toti cei care lucreaza pentru politie sint intr-o oarecare masura grotesti, toti par a face parte dintr-un singur ansamblu, iar asta este partea politista a cartii, in opozitie cu cea psihologica, in care exista personajele credibile, bine construite, cu suflet si minte, asa cum sint Sebastian, Oskar, Maike. Sint ca doua lumi diferite, ca doua universuri, doua tipuri diferite de literatura. Asta am vrut sa fac."
Juli Zeh în interviu cu Iulia Popovici, 6-12 noiembrie 2008, Observator Cultural - Juli Zeh
"Pentru mine, Schilf e personajul cu care ma pot identifica. E batrin, e barbat si la antipodul personalitatii mele, dar ma regasesc in ceea ce gindeste, in ceea ce simte si in lucrurile prin care trece el in carte."
Die Welt
"Perfectiunea aceasta te-ar putea lasa rece. Dar nu se intimpla deloc asa. Labirintul lui Juli Zeh e construit foarte inteligent, cu inscriptii amuzante pe ziduri si fraze spirituale care te atrag chiar fara sa vrei, iar in ultimul timp acest lucru a devenit din ce in ce mai rar.” 
NDR Kultur
"Schilf este un roman politist, dar, cu toate acestea, nu e o poveste despre crime. Limbajul lui Juli Zeh este cel care face ca protagonistii romanului sa para extrem de bine conturati si de prezenti. Atmosfera, sentimentele, situatiile si aparitia diverselor animale sint descrise laconic, iar imaginile sint extrem de pregnante si de concrete. Si chiar atunci cind abordeaza problema timpului, autoarea reuseste sa ofere o reprezentare literara irezistibila a nivelului de cunoastere al omenirii.” 
Frankfurter Neue Presse
"In anii din urma, literatura germana scrisa de autori recent afirmati s-a limitat la redarea psihologiei si sensibilitatii tinerei generatii. Juli Zeh, in schimb, se concentreaza pe latura intelectuala a scrisului, conturind personaje complexe, care au ceva de spus. Iar asta are un efect la fel de benefic asupra cititorilor ca o discutie cu un adult dupa o lunga petrecere de aniversare a unui copil.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus