TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fiesta în bârlog CV-JPV-FNBEAI-13-P-001
Fiesta în bârlog
Vezi
galerie

Fiesta în bârlog

de Juan Pablo Villalobos

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #209010

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediţia a II-a
 

Descriere produs

The Guardian First Book Award


Fiesta în bârlog este povestea lui Tochtli, fiul unui temut mafiot Mexican, care locuieşte împreună cu tatăl său şi cu o suită de servitori într-un palat izolat de restul lumii, frecventat de politicieni corupţi, de prostituate şi de oameni de afaceri dubioşi. Pentru “protecţie”, Tochtli este privat de contactul cu lumea exterioară, dar asta nu contează, pentru că palatul este el însuşi o reproducere în miniatură a Mexicului.

 

Pentru grădina zoologică personală, Tochtli îşi doreşte un hipopotam pitic din Liberia, pe care îl va şi avea, într-un fel sau altul, pentru că tatăl lui “reuşeşte întotdeauna”.  Aventura în Africa, ce se va încheia cu capturarea lui Ludovic al XVI-lea şi a Mariei Antoaneta, este o călătorie iniţiatică, în urma căreia Tochtli va descoperi legătura stranie dintre hipopotamii pitici din Liberia, monarhii francezi, samurai şi lumea întreagă.

 

Tochtli se înscrie în tradiţia lui Oskar Matzerath sau a lui Saleem Sinai, a copiilor geniali aflaţi faţă în faţă cu istoria şi cu prezentul “sordid”. Prin lecţiile lui Mazatzin, Tochtli asistă la efectele “nefaste” ale imperialismului, la prăbuşirea Vechiului Regim şi la colonizarea Africii cu sclavi eliberaţi, iar pălăria magică de detectiv îl ajută să descopere că realitatea este întotdeauna închisă într-o cameră la care numai patriarhii au acces. Însă Tochtli este el însuşi un viitor patriarh – un patriarh al crimei organizate ca şi tatăl său, un authentic “rege” Mexican şi, mai presus de toate, un “bărbat adevărat”.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Juan Pablo Villalobos

Traducător: Horia Bârnă

Data apariției: 2013

Titlu original: Fiesta en la madriguera

ISBN: 978-606-588-499-1

EAN-13: 9786065883345

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 96

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: adevăr, anchetă, aventură

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,”Fiestă în bârlog” este povestea lui Tochtli, fiul unuia dintre capii mafiei drogurilor din Mexic, ținut captiv în palatul tatălui său, înconjurat de o suită de slujitori destoinici, având cei mai bun......“

citește mai mult
Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Tochtili e un puști simpatic, deștept pentru vârsta lui și puțin alintat. Însă are câțiva servitori muți care îl ajută să-și petreacă timpul liber închis în palatul său. Are și câțiva oameni de pază ș......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Un roman de-o şchioapă despre inocenţă, bestialitate şi un puşti care învaţă argoul într-un paradis al drogurilor. Plină de umor, convingătoare, sordidă, povestea e o lovitură cruntă aplicată unui copil.

The Daily Telegraph

Concis, ironic, scris în manieră chirurgicală […], textul reuşeşte să ne facă să înţelegem modul dezastruos în care crima şi violenţa se răsfrâng asupra oamenilor, dar şi latura sensibilă ireductibilă care subzistă în ciuda acestora.

La Croix
Juan Pablo Villalobos
Juan Pablo Villalobos
Autor

Juan Pablo Villalobos (n. 1973, Guadalajara) este prozator, eseist şi critic lit...

vezi autor