TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Apa neagră

Joyce Carol Oates
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
O poveste care interpreteaza fictional istoria scandalului de la Chappaquiddick, in care a fost implicat Ted Kennedy, o intimplare despre care se...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2437-9
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

O poveste care interpreteaza fictional istoria scandalului de la Chappaquiddick, in care a fost implicat Ted Kennedy, o intimplare despre care se spune ca ar fi ingropat definitiv optiunea acestuia de a deveni presedinte.

Inspirat de controversatul accident de masina al lui Ted Kennedy, romanul Apa neagra introduce brutal cititorul in atmosfera unei Americi dinamice, intens politizate, asa cum este ea vazuta de o fata idealista, educata, ambitioasa, dar timida si nesigura. Ca intr-un traseu de roller-coaster, cu susurul amenintator al apei negre in fundal, Kelly Kelleher isi traverseaza mental, ca intr-un sir de instantanee, prezentul si trecutul, viata si moartea. Stari si sentimente contradictorii se succed si se amesteca halucinant. Frustrari, anxietati, sperante, iluzii si dezamagiri sint, rind pe rind, tolerate, traite la intensitate maxima sau disecate la rece, odata cu deconstructia unei societati bazate pe o aparenta siguranta si onestitate, sustinuta de parinti grijulii si supravegheata de barbati puternici, cu conduita impecabila, condusi de inalte idealuri democratice.

Autor: Joyce Carol Oates
Traducător: Cristina Ilie
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: Black Water
Pagini: 176
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, literatură contemporană, Ted Kennedy, politică, USA, accident, societate, conduită, democrație, morală, frustrări, anxietate
  • Joyce Carol Oates Joyce Carol Oates - Autor
    Reputaţia prodigioasei autoare nord-americane Joyce Carol Oates se bazează pe un talent urmărit, de-a lungul carierei, cu o îndărătnicie ajunsă proverbială. Bibliografia ei numără, de la debutul care se produce în anul 1964 cu romanul The...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

27 ianuarie 2012, Ziarul de Duminică - Elisabeta Lasconi
"Joyce Carol Oates renunta la intriga, iar tensiunea cartii se naste treptat din atmosfera de apasare, sufocarea intr-un spatiu inchis simtite de Kelly Kelleher. Cititorul se vede silit sa empatizeze cu personajul, fiindca spaima de moarte ne este comuna tuturor, prin tragedia traita de tinara care trebuie sa-si infrunte moartea, singura, intr-un loc strain."
25 ianuarie 2012, Caţavencii - Cristian Teodorescu
"Oates a scris un roman taios ca o lama de ras si exasperat ca refuzul de a striga dupa ajutor al unui om care se ineaca. Apa neagra nu e o reconstituire documentara – formula de succes in America. Senatorul din roman n-are nume. Intimplator e democrat! E personajul politic de succes cu care toata lumea vrea sa dea mina. E miracolul si sansa pentru o femeie inca tinara, pe care o intereseaza politica, de a fi bagata in seama de El, apoi de a fi sarutata de El si apoi ca El sa-i propuna o escapada."
Geo VASILE, 16 noiembrie 2012, in Romania literara, nr. 46
Geo VASILE, 16 noiembrie 2012, in Romania literara, nr. 46Apa neagra (...), face parte din specia long short story, altfel spus acele carti dense, puternice, ce se joaca cu angoasele noastre, urmarindu-ne multa vreme. Inca de la inceput trebuie sa precizam ca nu este vorba de o intriga cu suspans, ci de exact inversul unei bombe cu ceas, deoarece esentialul se petrece inca din primele pagini. Presimtim inca din primele rinduri ca nimic nu va putea schimba cursa tragica a destinului, chiar daca nimic nu ne impiedica pina la ultimul rind al cartii (tehnica premeditata a ambiguitatii la turatie maxima) sa speram intr-un cu totul alt deznodamint, eventual fericit. Joyce Carol Oates ar fi fost un extraordinar regizor, daca ar fi avut mai multa incredere in camera de luat vederi decit in masina de scris.
USA Today
"Un roman obsedant, care invoca o America impotmolita in propria ei apa neagra – sex, putere si cinism.”   
Los Angeles Times
 "Prin rescrierea Baladei din Chappaquiddick, Joyce Carol Oates a oferit unei istorii pe care in parte o stim, in parte am putea doar sa o ghicim, o universalitate de netagaduit.” 
Publishers Weekly
"Un senator al Statelor Unite inspirat din figura lui Edward Kennedy, o tinara invitata sa-l insoteasca, o petrecere si un accident stupid, cu masina derapata in riu: cu intriga sa, ce surprinde printr-o stranie familiaritate, Apa neagra devine o poveste halucinanta.” 

Opinia cititorilor