TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cartea de nisip (Top 10+)

Jorge Luis Borges
Colecții/Serii: Top 10+
ISBN: 978-973-46-2077-7
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: El libro de arena
Pagini: 144
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
beletristică, povestiri, fantastic, alegorie, literatură sud-americană, oglinzi
  • Jorge Luis Borges Jorge Luis Borges - Autor
    Jorge Luis Borges (1899-1986), unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului XX, s-a nascut in Buenos Aires, la 24 august 1899, intr-o familie instarita. La scurta vreme dupa nasterea sa, calatoreste alaturi de familie in Europa. Primeste inca de mic o educatie...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Răzvan Cîmpean Răzvan Cîmpean Cartea de nisip Dacă nu ai citit deloc Borges până acum, ai norocul de a-l cunoaște prin intermediul unora dintre cele mai bune texte ale sale. Atenție, totuși, cu toate că e savuros, Borges poate fi dificil de citit. E suficient să citești primul text al volumului și, mai mult ca sigur, că vei vrea să le citești și pe celelalte: în Celălalt, un Borges în vârstă pare să se întâlnească cu un Borges tânăr. E un joc obsedant pe care autorul îl propune, în mod diferit, în fiecare dintre textele adunate aici. Proza care dă titlul volumului e, într-un fel, un rezumat perfect al preocupărilor recurente ale...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

aprilie 2012, Contemporanul, nr. 4 - Rodica Grigore
"Oglinzile sint inspaimintatoare pentru Borges fiindca ii amintesc de toate lucrurile si realitatile de care poate scapa, dar si pentru ca ele ii confirma suspiciunea ca, desi nu poate sa le ignore, ar fi posibil ca nici Borges si nici lumea sa nu existe, ca el insusi sa fie doar o reflectare a altcuiva, asa cum imaginea din oglinda ii reflecta propria persoana. Iar intrebarea lui Borges ar fi urmatoarea: ce este real, la urma urmei? Imaginea din oglinda, cea inversata/ rasturnata din spatele oglinzii, cea a persoanei care se priveste in ea? Fictionalitatea povestirilor sale este, astfel, o reflectare a fictionalitatii posibile a unei lumi al carei statut este la fel de incert ca si cel al povestirilor."
24 septembrie 2011, AltIaşi.ro - Simona Lozovschi
"Borges se reinventeaza permanent. Cartea de nisip este o pendulare continua intre diverse ipostaze si numeroase masti in spatele carora se ascunde Borges, prizonierul cartii fara inceput si fara sfirsit; robul Cuvintului si al realitatii. Dar este vorba despre o realitate subiectiva, in care totul este posibil, inclusiv transgresarea spatiilor temporale si intilnirea cu sinele, de care nimeni nu poate scapa: „Visul meu a durat mai bine de saptezeci de ani. Si, de altminteri, atunci cind te destepti, te regasesti, in mod fatal, pe tine insuti.” Jorge Luis Borges reuseste ce si-a propus: sa deghizeze complexitatea universului in spatele cuvintelor simple."
13 decembrie 2011, bookaholic.ro - Mădălina Georgescu
"Cartea de nisip sau cartea infinita… Poti spune asta doar deschizind carticica lui Borges la povestea Cartea de nisip. Sau o poti spune dupa ce iti dai seama ca, desi ai inchis cartea, povestea nu s-a terminat. Ce ai citit iti va reveni ca acele vise perfect clare, de care iti amintesti la o anumita miscare a miinii, un anumit cuvint spus intr-un anumit fel, o anumita lumina care face o anumita umbra. Povestile din Cartea de Nisip sint niste clipe visate, pe care le vei mai trai."
Jorge Luis Borges
"Cred ca cea mai buna carte a mea de povestiri e ultima pe care am scris-o, Cartea de nisip; in ea nu exista nici un cuvint care sa-l incurce pe cititor. Povestirile sint spuse simplu, desi ele nu sint deloc simple; pentru ca nu exista lucruri simple in univers; totul este complex. Eu le deghizez in povestiri simple.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus