TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Al 27-lea oraş

Jonathan Franzen
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Un roman de debut neobisnuit de puternic, ambitios si bine realizat. Cu o luciditate adeseori impregnata de cinism, Franzen descrie, intr‑o maniera...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0728-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un roman de debut neobisnuit de puternic, ambitios si bine realizat. Cu o luciditate adeseori impregnata de cinism, Franzen descrie, intr‑o maniera care imbina realismul si fantezia, evolutia – sau, mai degraba, involutia – orasului sau natal, St. Louis, devenit miza unor jocuri de putere pe cit de complexe, pe atit de periculoase.

Al 27‑lea oras reprezinta romanul de debut al lui Jonathan Franzen, autorul bestsellerului Corectii (Polirom, 2004).

Autor: Jonathan Franzen
Traducător: Ion Creţu
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: The Twenty-Seventh City
Pagini: 584
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, luciditate, cinism, St. Louis, realism, fantastic, involuţie, jocuri de putere, tensiune
  • Jonathan Franzen - Autor
    Adevarata revelatie a literaturii americane din ultimii ani, Jonathan Franzen (n. 1959) a crescut in Webster Groves, Missouri, o suburbie a orasului St. Louis. Studiaza la Swarthmore College, apoi la Freie Universität din Berlin, ca bursier Fulbright, pentru a lucra ulterior in laboratorul de seismologie din cadrul Departamentului de Fizica Pamintului si Stiinte Planetare de la Harvard. Este autorul a patru romane – Al 27-lea oras (1988; Polirom, 2007),...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

8-14 septembrie 2007, Suplimentul de cultură - Ana-Maria Onisei
"O lectura inversa, dupa seducatoarele Corectii, romanul de debut al lui Jonathan Franzen are intriga, subtilitate, dialoguri impecabile, o sumedenie de personaje (desi nu toate desavirsite), dar nu acelasi farmec. Si totusi... Autorul Corectiilor (2001) debuteaza in 1988 cu un roman consistent (nu doar ca numar de pagini), absurd, critic, despre societatea americana, uneltire si mirajul puterii; cumva deconcertant, pentru ca e impachetat in ambalajul unui thriller, ale carui mize, estetice si morale, sint insa cu mult depasite."
14 august 2007, Cotidianul - Alexandra Olivotto
"Cu toate ca dimensiunile ar sugera o saga sau un roman-fluviu, proza lui Franzen nu putea fi mai departe de asa ceva. Satira politica, genealogie a unei conspiratii al carei mobil sint afacerile imobiliare sau cronica a unui conflict social, acestea ar fi etichetele care i-ar veni mai bine romanului Al 27-lea oras. In pofida pluristratificarii cartii, care ar incadra-o la postmodernism curat, citeva din manevrele lui Franzen contrazic ipoteza. Caracterizarea «profunda» a personajelor se face, dincolo de interactiunea sociala de la partida de golf, cea de vinatoare, de la meciul de fotbal, din vizitele reciproce ale familiilor etc., prin incursiuni in trecutul acestora. Mai precis, nu e ca si cum ele ar rememora ceva anume, ci autorul intervine, sigur de el si omniscient, rezumindu-le existenta."
The Seattle Times
"Al 27-lea oras ar trebui descris nu ca un roman de debut, ci mai degraba ca un adevarat tur de forta, o imagine detaliata si nemiloasa a societatii americane din anii ’80.” 
People
"O poveste despre ambitie, putere, coruptie, politica si apatie in America zilelor noastre.“ 
The Wall Street Journal
"Cartea lui Franzen este o adevarata delectare: un roman picaresc al carui personaj principal este realitatea insasi.“ 
The Washington Post
"Un roman nelinistitor si vizionar, pe care nu-l poti nici ignora, nici uita.“ 

Opinia cititorilor