TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Piticii morţii

Jonathan Coe
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul, care imprumuta numele unei obscure formatii britanice de punk de la sfirsitul anilor ’70, este o poveste antrenanta despre muzica,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0458-9
EAN-16: 973460458
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul, care imprumuta numele unei obscure formatii britanice de punk de la sfirsitul anilor ’70, este o poveste antrenanta despre muzica, dragoste si crima – principalele fire narative care tes destinul personajului principal. William este un tinar muzician caruia Londra ii pare a fi singurul loc potrivit pentru cariera pe care si-o doreste. Dar formatia in care cinta, desi plina de entuziasm, sufera de o lipsa cronica de profesionalism, fata pe care o iubeste viseaza un mod de viata aflat la ani lumina distanta de boema muzicala, iar auditia in care si-a pus toate sperantele se transforma intr-un cosmar din care nu exista decit o singura cale de scapare.

Autor: Jonathan Coe
Traducător: Constantin Dumitru Pălcuş
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: The Dwarves of Death
Pagini: 264
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, beletristică, punk, formaţie, dragoste, muzică, crimă, boemă
  • Jonathan Coe Jonathan Coe - Autor
    Jonathan Coe (nascut in 1961 la Birmingham) a studiat la Trinity College, Cambridge, luindu‑si apoi doctoratul la Warwick University. Inainte de a se dedica scrisului, a predat poezie engleza la Warwick University si a compus muzica de jazz. Primele sale romane...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

noiembrie 2006, ElleMan - Mihaela Spineanu
"Iata un personaj despre care putem spune fara sa gresim ca are pitici pe creier! William, un tinar londonez, viseaza sa cinte intr-o formatie punk celebra. Cind se prezinta la o auditie in care isi pune toate sperantele, el este martorul unei crime comise de... doi pitici! Sau cel putin asa i se pare."
Jonathan Coe în interviu cu Ioana Chira, ianuarie-februarie 2, in Harper’s Bazaar, nr. 27 - Jonathan Coe
"Adesea nu stiu care este tema atunci cind incep sa scriu o carte. [...] Pentru mine e mai importanta structura decit tema. Conteaza ca romanul imi ofera o forma, iar improvizatia are loc in interiorul ei."
decembrie 2006, Dilemateca - Alexandra Olivotto
"Naratorul/antieroul muzicant William, inocent ca printesa din basm, prins intr-o Londra seaca si antisociala, aflat in urmarirea unei cariere alaturi de formatia The Alaska Factory si martor la o crima atroce, reuseste sa extraga dintr-o intreaga avalansa de evenimente urbane un traseu initiatic. Numai ca Jonathan Coe nu marseaza la stereotipuri de acest gen, asa ca traseul protagonistului sau sfirseste in cu totul alta destinatie decit te-ai astepta. Plus ca pianistul nostru amator se fisticeste, confruntat cu propria memorie si cu prezenta unui cititor pe care nu stie de unde sa il ia: aparent, povestea lui are o structura rigida de melodie, dar ocolurile si sincopele nu lipsesc, instaurind o anarhie – in the UK – aparenta. Firul narativ curge caznit si sinuos pe timpul a 90% din lectura, cu personajul lalaind-o in dusuri de autocompasiune (a la Hanif Kureishi) si in exercitii de compozitie cu fragmente de partituri cu tot, surprinzator pentru un povestitor atit de versat ca si Coe. Cu exceptia muzicii si a trupelor mentionate, anii ’80 sint imposibil de recunoscut. Coe scoate la iveala mai degraba «puritanismul» ascuns in spatele ostentatiei vestimentare. Abia in momentul deznodamintului, sesizezi cita frustrare (dar si indicii) ai acumulat si cum, ca prin farmec, naratorul rezolva situatia in doar doua-trei pagini."

Opinia cititorilor