TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ce hăcuială!

Jonathan Coe
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul care l-a propulsat pe Jonathan Coe in topul celor mai importanti romancieri britanici este Ce hacuiala! (1994), pentru care a primit...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1004-4
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul care l-a propulsat pe Jonathan Coe in topul celor mai importanti romancieri britanici este Ce hacuiala! (1994), pentru care a primit prestigioasele John Llewelyn Rhys Prize in Anglia si Le Prix du Meilleur Livre Etranger in Franta. Romanul este o satira plina de spirit atit la adresa politicii duse de Margaret Thatcher in anii '80, cit si a societatii de consum.

"Spre deosebire de romancierii duri ca Will Self, Coe inca se mai induioseaza si se infurie din pricina esecurilor Angliei. Nu este nici pe departe un cinic si, cu toate ca personajele romanului Ce hacuiala! destrama mai toate sperantele in viitorul Marii Britanii, cititorul stie ca idealismul ramine viu atita timp cit inca se scriu si se publica asemenea romane." (San Francisco Chronicle)

Autor: Jonathan Coe
Traducător: Sanda Aronescu
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: What a Carve Up!
Pagini: 664
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, satiră, societate de consum, Margaret Thatcher, respectabilitate, meschinărie, influenţă
  • Jonathan Coe Jonathan Coe - Autor
    Jonathan Coe (nascut in 1961 la Birmingham) a studiat la Trinity College, Cambridge, luindu‑si apoi doctoratul la Warwick University. Inainte de a se dedica scrisului, a predat poezie engleza la Warwick University si a compus muzica de jazz. Primele sale romane...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

noiembrie 2008, Dilemateca - Simona Sora
"Romanul lui Jonathan Coe, Ce hacuiala!, mostra de meserie, imaginatie si implacabila satira british, in care incap si cronica de familie, si romanul horror, si cronica mondena, chiar si un im-plags din Strigoiul lui Frank King. De nelasat din mina, fara a cadea pe spate…"
Jonathan Coe în interviu cu Ioana Chira, ianuarie-februarie 2, Harper’s Bazaar, nr. 27 - Jonathan Coe
"Eu sint o persoana foarte pasiva. Nu ma pricep foarte bine la a dirija cursul propriei mele vieti. Ma las mai usor purtat de vint decit oamenii cu o vointa puternica. Iata un alt motiv pentru care imi place sa scriu: Sint foarte hotarit cind scriu, detin controlul, pot muta personajele pe tabla de sah cum vreau, sint un scriitor tiranic din punctul acesta de vedere. Multi scriitori sustin ca isi asculta personajele si le pun sa faca ceea ce vocile lor le spun. Eu nu, poate si pentru a compensa faptul ca asupra propriei mele vieti n-am sentimentul ca as detine controlul."
Joanthan Coe în dialog cu Luiza Vasiliu, decembrie 2012, Dilemateca - Jonathan Coe
"Ce hacuiala! este, in anumite privinte, un roman foarte lung, complex, cu multe straturi, care s-a nascut dintr-un impuls politic simplu, aproape naiv – din groaza pe care o simteam vizavi de ce s-a petrecut in Marea Britanie in anii 1980, sub conducerea lui Margaret Thatcher. Pentru ca politica romanului e foarte simpla si pentru ca eram tinar si entuziasmat sa scriu in acel stil muscator si satiric, a iesit o carte foarte sincera. Satira implica un fel de teza, un punct de vedere predefinit (si asa a si fost cind am scris Ce hacuiala!), iar scopul romanului e sa-i indrume pe cititori in acea directie, fara sa mai lase loc pentru ambiguitate, pentru multiplicitate – caracterul specific si punctul forte ale romanelor europene. Ce hacuiala! era plina de furie si de credinta ca ceva se poate schimba ca urmare a dinamicii dintre literatura si politica, viziune pe care nu o mai am. In plus, este un roman comic, dar acum nimic nu mai e de ris."
21-27 iunie 2008, Suplimentul de cultură - Costi Rogozanu
"Am povestit despre cartea asta timp de doua saptamini (prietenilor, cititorilor unei reviste de business, altor scriitori) nu pentru ca as fi nevorbit, ci pentru ca e acel gen de text care iti ofera pe tava un nou limbaj, o noua si fabuloasa morfologie pentru critica cotidianului. O carte care nu se rateaza, nerecomandata sufletelor literare sensibile iubitoare de frumos."
The Washington Post
"Jonathan Coe este un scriitor complex, cu un talent deosebit pentru o forma de satira coroziva care nu anihileaza totusi umanitatea personajelor. Preocuparea sa majora este felul in care climatul politic influenteaza vietile oamenilor." 
New Statesman & Society
"Stilul luxuriant si sofisticat al lui Coe imprima romanului o bogatie aparte. Toate firele aparent disparate se imbina ingenios, alcatuind o analiza multistratificata a obsesiilor, derapajelor, lacomiei si nebuniei omenesti." 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus