TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

În sălbăticie

Jon Krakauer
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Povestea emoţionantă a morţii tânărului Chris McCandless în sălbăticia Alaskăi în 1992 stârneşte reacţii intense...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-329-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Povestea emoţionantă a morţii tânărului Chris McCandless în sălbăticia Alaskăi în 1992 stârneşte reacţii intense în societatea americană. Jon Krakauer, colaborator al revistei Outside, publică un articol pe această temă, impresionat de asemănarea dintre povestea tânărului şi propriile lui experienţe, dar şi ale altora dinaintea lor.

După o minuţioasă cercetare, Krakauer scrie În sălbăticie, refăcând traseul lui McCandless, urmărindu-l pas cu pas, stând de vorbă cu oamenii pe care acesta i-a cunoscut în ultimii doi ani de viaţă. Cartea reconstituie puzzle-ul complicat al motivaţiei care l-a condus către un sfârşit tragic. Krakauer trasează o serie de paralele între destinul lui McCandless şi al altor tineri, purtaţi, înaintea lui, de aceleaşi idealuri, tineri dispăruţi fără urmă, înghiţiţi de abisul sălbăticiei. Autorul ajunge la concluzia că atracţia exercitată de teritoriile virgine asupra spiritului american este extraordinar de puternică. Chemării instinctive i se adaugă adesea formaţia intelectuală, care nu face decât să intensifice acest imbold, cum se întâmplă în cazul lui McCandless. Dar natura, privită dincolo de perdeaua de iluzii ţesută de scriitori, poate fi adesea surprinzătoare şi nemiloasă.

Autor: Jon Krakauer
Traducător: Iulia Blaga
Data apariției: 2012
Titlu original: Into the Wild
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură contemporană, Alaska, supravieţuire, moarte, ideal, spirit american, instinct, natură, teritorii sălbatice
  • Jon Krakauer Jon Krakauer - Autor
    JON KRAKAUER s-a născut în 1954 în Brookline, Massachusetts, şi a crescut în Corvallis, Oregon, fiind încă din copilărie un împătimit al drumeţiilor şi al alpinismului. După ce a absolvit Hampshire College, Massachusetts, în 1976, şi-a câştigat o vreme...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Ștefana Atodiresei Ștefana Atodiresei În sălbăticie Jon Krakauer, jurnalist, pasionat de alpinism şi de povesti extreme, le caută şi le reconstituie cu multă acurateţe, obiectivitate şi har de scriitor. Aşa descoperă şi povestea lui Christopher McCandless, un tânăr american de 22 de ani, care la terminarea liceului îşi părăseşte viitorul confortabil şi conformist, asigurat de părinţii lui, îşi donează economiile şi îşi abandonează undeva pe drum automobilul vechi, adică aproximativ toate posesiunile materiale, în afară de ce avea pe el. Timp de doi ani, rătăceşte prin S-V Statelor Unite, în numele unor idealuri morale propovăduite de Tolstoi, Pasternak ori...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

Marius Chivu, autorul volumului Trei săptămâni în Himalaya
„Povestea reală a tânărului Christopher McCandless, care a făcut autostopul până în Alaska, unde, după un timp, a fost găsit mort la poalele muntelui McKinley, este poate cea mai dramatică, mai frumoasă şi mai simbolică poveste a epocii noastre despre chemarea sălbăticiei, voluptatea rătăcirii şi mirajul izolării de civilizaţie. Scrisă admirabil, la limita jurnalului de călătorie şi a introspecţiei poetice, În sălbăticie este o carte care te inspiră şi te pune pe gânduri deopotrivă. Jon Krakauer a dat o adevărată fabulă modernă despre confruntarea omului cu sălbăticia din el însuşi." 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus