TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Teroristul

John Updike
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Cel mai recent roman pe care il semneaza Updike, Terrorist (Teroristul -- 2006), abordeaza un subiect pe care lumea contemporana l-a descoperit in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1685-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Teroristul

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cel mai recent roman pe care il semneaza Updike, Terrorist (Teroristul -- 2006), abordeaza un subiect pe care lumea contemporana l-a descoperit in intreaga lui complexitate de-abia in ultimul deceniu. Updike recunoaste ca alegand o asemenea tema actuala si controversata si-a "riscat pielea", dar, dupa cum tot el ne spune, "aceasta este, de fapt, menirea scriitorului". Riscul a meritat sa fie asumat: Teroristul a fost deja tradus în treizeci si sase de limbi.

Ahmad -- un adolescent american provenind dintr-o familie mixta destramata (mama e de origine irlandeza, iar tatal egiptean si-a parasit familia la scurt timp dupa nasterea fiului), devine adept al Islamului la doar unsprezece ani. E hotarat sa urmeze "Calea cea Dreapta", dar se simte amenintat de hedonismul si materialismul orasului in care traieste, un satelit al New Yorkului, devastat de recesiune. Nimeni nu il poate abate pe Ahmad de la drumul ales, nici mama lui, o femeie ce nu poate suplini, oricat de mult si-ar dori-o, absenta tatalui, nici dezabuzatul profesor Jack Levy, care incearca sa ii deschida adolescentului ochii asupra sanselor lui de viitor, nici frivola, dar fragila Joryleen, colega lui de clasa. Iar acest drum il poate duce spre nimicire si moarte, caci Ahmad va fi atras intr-un complot monstruos.

Autor: John Updike
Traducător: Iulia Gorzo
Data apariției: 2007
Titlu original: Terrorist
Pagini: 304
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, terorism, probleme de familie, societatea americană, adolescenţă, hedonism, materialism, islamisim
  • John Updike John Updike - Autor
    John Updike s-a nascut in 1932 in Shillington, Pennsylvania. A studiat literatura engleza la Harvard, apoi arta grafica la Ruskin School of Drawing and Fine Art, la Oxford. S-a intors in Statele Unite in 1955 si a lucrat vreme de doi ani la prestigioasa...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

"Am simtit ca pot intelege animozitatea si ura pe care un adept al Islamului le nutreste fata de sistemul nostru." (John Updike)
"John Updike e un mare maestru al zonelor obscure ale existentei, al cotloanelor ascunse ale placerilor si suferintelor umane." (Ian McEwan)
"Romanul e incarcat de tot arsenalul genial cu care ne-a obisnuit stilul lui Updike: miracolul cumulativ al observatiei, simtul acut, de neuitat, al personajelor si al dorintelor lor, intelegerea autoritara a anxietatilor omenesti." (The Observer)

Opinia cititorilor