TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Fugi, Rabbit

John Updike
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Fugi, Rabbit, unul dintre cele mai bune 100 de romane in limba engleza ale secolului XX (selectia Time Magazine), a fost ecranizat in 1970, cu James...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-236-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Fugi, Rabbit

MAI MULTE DESPRE CARTE

Fugi, Rabbit, unul dintre cele mai bune 100 de romane in limba engleza ale secolului XX (selectia Time Magazine), a fost ecranizat in 1970, cu James Caan in rolul principal.

Harry "Rabbit" Angstrom -- douazeci si sase de ani, fost jucator de baschet in echipa liceului, actualmente vanzator de aparatura casnica, casatorit cu iubita din adolescenta, locuitor al unei suburbii din oraselul Brewer, Pennsylvania. Iata fisa unui personaj care a facut istorie (literara). Viata lui este o lunga serie de fugi: de traiul mic-burghez impus de varstnicii infranti de viata la propriul joc; de conventiile sociale ale tinerilor galagios de superficiali; de sotia lui, Janice, o constiinta torturata de neputinta de a fi stapana propriului destin, care ii pune pe umeri responsabilitatea fata de copii; de Ruth Leonard, o Lilith moderna, care incearca sa-l indeparteze de familie. Dar cea mai importanta dintre ele, originea tuturor spaimelor, este fuga de sine, care, lasata nesupravegheata, naste nu numai monstri, ci si tragedii.

Fugi, Rabbit este considerat de John Updike o replica la faimosul Pe drum al lui Jack Kerouac, infatisand "ce se intampla cand un tata de familie american o ia la fuga -- cei ramasi in urma, vinovatii fara vina, sufera cumplit". Considerat inovator ca stil (este printre primele romane care folosesc "ritmurile" prezentului ca timp al povestirii) si ca subiect (prima editie a fost cenzurata din cauza scenelor erotice fruste), Fugi, Rabbit ramane unul dintre romanele fondatoare ale literaturii americane moderne. In 2001, John Updike a publicat o nuvela, Rabbit Remembered, in volumul Licks of Love, in care apar personajele-cheie ale seriei Rabbit. Cartile sale au fost distinse cu PEN/Faulkner Award for Fiction, Premiul Pulitzer, National Book Award, American Book Award, National Book Critics Circle Award for Fiction si National Book Critics Circle Award for Criticism.

Autor: John Updike
Traducător: Antoaneta Ralian, George Volceanov
Data apariției: 2008
Titlu original: Rabbit Run
Pagini: 340
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, rutină, tragedie, viaţă de familie, responsabilitate, roman modern, suburbie americană, responsabilitate, evadare
 • Antoaneta Ralian
  Traducător
  John Updike John Updike - Autor
  John Updike s-a nascut in 1932 in Shillington, Pennsylvania. A studiat literatura engleza la Harvard, apoi arta grafica la Ruskin School of Drawing and Fine Art, la Oxford. S-a intors in Statele Unite in 1955 si a lucrat vreme de doi ani la prestigioasa...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • John Updike
  Autor
  Antoaneta Ralian Antoaneta Ralian - Traducător
  Antoaneta Ralian (n. 24 mai 1924 - m. 26 noiembrie 2015), absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti, a fost cel mai productiv şi apreciat traducător din engleză pe care l-a dat România. A fost redactor de carte la Editura Univers. A semnat...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

John Updike
"Fugi, Rabbit este pentru mine un bilet de intrare la megashowul Americii contemporane, un raport fara exaltari inutile asupra starii eroului si a natiunii." 
The New York Times Book Review
"Seria Rabbit este o felicitare ironica de Valentine's Day pe care Updike o trimite Americii. Adevaratul personaj principal al romanului este lumea prin care se misca Rabbit, vazuta prin lentila unui monstru sacru al realismului american." 
Chicago Tribune
"John Updike izbuteste ca nimeni altul sa reconstituie tesatura urbana a Americii, sa extrapoleze sublimul din mundan si sa ridice experienta umana marunta la rang de arta."

Opinia cititorilor