TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Către un zeu necunoscut

John Steinbeck
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Unul dintre primele romane ale lui John Steinbeck, Catre un zeu necunoscut este o poveste misterioasa, ce exploreaza incercarile omului de a cunoaste...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1934-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Unul dintre primele romane ale lui John Steinbeck, Catre un zeu necunoscut este o poveste misterioasa, ce exploreaza incercarile omului de a cunoaste si a stapini natura, de a-si intelege destinul. Catre un zeu necunoscut este un roman care are in centru tema credintei. Joseph Wayne, protagonistul, urmind dorinta tatalui sau, isi construieste o ferma pe paminturile Californiei. Cind acesta din urma moare, Joseph ajunge sa creada ca spiritul batrinului s-a intrupat intr-un copac magnific din mijlocul fermei. Fratii lui si familiile lor se bucura de prosperitatea locului, pina cind, intr-o zi, unul dintre frati, speriat de credintele pagine ale lui Joseph, omoara copacul si aduce astfel boala si seceta pe paminturile familiei. Catre un zeu necunoscut este o poveste mistica, scrisa in spiritul modernitatii, explorind incercarile unui om de a controla fortele naturii si de a intelege caile lui Dumnezeu.

Autor: John Steinbeck
Traducător: Ioana Oprica
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: To a God Unknown
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, clasic, credinţă, misticism, California, natură, destin, spirit, copac, păgânism, Dumnezeu
  • John Steinbeck John Steinbeck - Autor
    John Steinbeck s-a născut în 1902, în Salinas, California, oraş aflat la câţiva kilometri de Coasta Pacificului şi în apropiere de fertila Salinas Valley, o regiune care, de altfel, a furnizat fundalul predilect pentru o bună parte dintre...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iunie 2011, in Viaţa Românească, nr. 5-6 - Elisabeta Lasconi
"Si primul roman notabil din tineretea lui John Steinbeck si prima capodopera a lui Liviu Rebreanu se pot citi si interpreta intertextual ca superbe demonstratii ale capcanei pe care o aduce realismul in proza secolului al XX-lea: stratificarea abila a romanului deschizind mai multe piste de lectura, de la stratul tematic social la cel de psihologie abisala, si mai adinc pina la substratul mitic sau chiar mistic, de la verosimilitatea ca pact convingator propus cititorului pina la aventura in tarimul semnificatiilor. (...) Dar altceva ii apropie in mod uluitor pe tinarul Rebreanu si pe tinarul Steinbeck: intuitia unei legaturi organice a omului cu pamintul perpetuata si in secolul XX, fie ca este vorba de tinarul taran ardelean, fie de fermierul american. Spre ei se indreapta interesul celor doi romancieri in pragul afirmarii, fiindca presimt ca taranii si fermierii sint intre ultimii pastratori ai unei comuniuni cu glia, straveche si tainica, pierduta de toti ceilalti."
8 aprilie 2011, Dilema veche - Cristian Teodorescu
"Sint lucruri pe care nu le poti face daca nu crezi pina la sminteala in tine insuti. Sau daca nu ai ori nu-ti inventezi o credinta, un zeu al tau, caruia sa i te inchini ca sa nu cazi in adorare de tine. Pionierii Vestului despre care scrie Steinbeck in romanul asta sint toti flambati de cite ceva. Nu atit cit sa para nebuni, doar ca fiecare e stapinit de cite o ciudatenie in lumea salbatica in care au ajuns. Sa nu va inchipuiti, Doamne, fereste, ca asta e un roman „initiatic“. E o poveste in care, de fapt, Steinbeck isi deschide putin venele, in asteptarea cartilor care aveau sa-i aduca celebritatea."
24 martie 2011, Dilema veche, nr 371 - Claudiu Constantinescu
"Steinbeck era la inceputuri cind a scris acest roman. Literatura lui nu se hotarise inca sa faca o arta din privitul oamenilor si din intelegerea arcului voltaic ce le aprinde prieteniile, le incalzeste convietuirile, le incarca sentimental micile gesturi, le electrizeaza laic si cumsecade aerul prin care se misca. Epica de ranch acopera aici traditionalele munci, nunti si inmormintari, plus scene ale extazului si spaimei, erezii lucrative si sacrificii ad-hoc, dupa ritualuri instinctive. Farmecul cartii e insa in alta parte: in acea zona a pulsiunilor sufletesti, din care vor iesi curind si capodoperele."
Robert DeMott
"Catre un zeu necunoscut este romanul prin care Steinbeck a invatat cum se construieste proza de mari dimensiuni, este o carte plina de candoare, dar care are in fundal o forma poetica masculina, minata de competitivitate si care pretuieste lupta pentru primul loc.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus