TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Magicianul (Ediţia 2007)

John Fowles
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Plasata intr-o insula greceasca, actiunea romanului Magicianul pivoteaza in jurul tinarului profesor de engleza Nicholas Urfe, supus la un lung sir...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0601-6
EAN-16: 978973460601
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Plasata intr-o insula greceasca, actiunea romanului Magicianul pivoteaza in jurul tinarului profesor de engleza Nicholas Urfe, supus la un lung sir de incercari - prin spectaculoase jocuri cu masti si psihodrame in care abunda fantasmele erotice si manipularea istoriei - de catre „magicianul” Conchis.

Romanul a fost ecranizat in 1968 cu Michael Caine, Anthony Quinn si Candice Bergen in rolurile principale.

Autor: John Fowles
Traducător: Livia Deac, Mariana Chiţoran
Prefaţator: John Fowles
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: The Magus
Pagini: 664
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, manipulare, Grecia, al Doilea Razboi Mondial, magie, bizar, suspans, dragoste, roman existenţialist, roman postmodern, beletristică

Opinii Editoriale

ianuarie 2013, Apostrof nr. 1 - Rodica Grigore
"La o lectura atenta la nuante si la detalii, proza lui John Fowles devine, dincolo de o expresie personala a atasamentului autorului la filosofia existentialista, o venerare permanenta a „marelui mister al naturii“, inceputurile sale ca scriitor si tentatia scrisului, descoperita in insulele Greciei, stind si ele tot sub acest semn tutelar, aspect care poate fi regasit, ca intr-o oglinda, si in cadrul general unde se desfasoara actiunea din Magicianul. De aici si imaginea exilului – si a scriitorului ca exilat – in opera lui Fowles."
30 august 2012, bookaholic.ro - Silvia Dumitrache
"Specificul acestui roman este permanenta trecere din registrul fictional in cel realist. Odata cu oscilarile lui Nicholas, cititorul crede sau nu ca fiind adevarata lumea prezentata. Si chiar atunci cind crezi ca ai ajuns sa descifrezi misterele presarate peste tot in roman, actiunea ia o alta curba si te aduce intr-un teritoriu nou, in care nimic de pina atunci nu mai are sens. Daca totul este un teatru, foarte minutios pus la punct, atunci, asa cum considera Conchis, acesta nu ia sfirsit niciodata, doar scenele si decorul se schimba, la fel si personajele. (...) Oricare dintre variante, rezultatul este unul devastator: imposibilitatea unei reale comunicari cu ceilalti, odata ce jocurile mentale au luat sfirsit, si incapacitatea de raportare corecta la lumea din jur."
ianuarie 2008, Dilemateca - Codrin Liviu Cuţitaru
"Cititorul e invitat sa observe, in magia lui Maurice, reteta culturala a postmodernitatii – care se revendica, ultimativ, dintr-o suprapunere ontologica intre existenta si text. Mastile jocului sint fetele unui adevar corupt de falsitate. Se poate banui in roman o ars poetica implicita a postmodernismului, anticipata de Fowles in cuvintul introductiv: «Daca romanul de fata are intr-adevar o semnificatie, aceea se afla in reactia fiecarui cititor si, din cite stiu eu, nu exista reactie corecta sau incorecta.»"
Anthony Burges
"Magicianul este o realizare literara de inalta clasa.” 

Opinia cititorilor