TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Iubita locotenentului francez (Top 10+)

John Fowles
Colecții/Serii: Top 10+
Iubita locotenentului francez, romanul cel mai cunoscut al lui Fowles, este o emotionanta poveste de iubire. O carte despre tinerete, despre...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2144-6
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Iubita locotenentului francez, romanul cel mai cunoscut al lui Fowles, este o emotionanta poveste de iubire. O carte despre tinerete, despre frumusetea vietii si despre libertatea de a alege. Plasata in jurul anului 1867, actiunea romanului pune in cumpana libertatea viziunii de la sfirsitul anilor ’60 ai secolului XX cu atitudinile severe ale perioadei victoriene din urma cu o suta de ani. Romanul evoca in chip convingator atmosfera conventiilor rigide, a emotiilor reprimate, iar punctul culminant, indelung aminat, al relatiei celor trei protagonisti sporeste si mai mult interesul cititorului.

Romanul lui John Fowles a inspirat o celebra ecranizare, cu Meryl Streep si Jeremy Irons in rolurile principale. Filmul Iubita locotenentului francez, aparut in 1981, a fost de cinci ori nominalizat la Oscar si a cistigat doua premii BAFTA.

Autor: John Fowles
Traducător: Mioara Tapalagă
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: The French Lieutenant’s Woman
Pagini: 552
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură britanică, literatură contemporană, beletristică, dragoste, postmodernism, libertate, conservatorism, emoţii reprimate, ecranizare
  • John Fowles John Fowles - Autor
    John Fowles s-a nascut in 1926 la Leigh-on-Sea, o mica localitate din comitatul Essex. Dupa ce a urmat cursurile Universitatii din Edinburgh, in 1950 a obtinut o diploma in literaturile franceza si germana la Oxford, unde i-a descoperit pe existentialistii francezi si...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

ianuarie 2013, Apostrof nr. 1 - Rodica Grigore
"John Fowles identifica [...] cautarea drept tema fundamentala a marii literaturi. O cautare desfasurata, de cele mai multe ori, in cadrul reprezentat de universul naturii, de paduri, mai cu seama, cu toata incarcatura de mister pe care acestea o pot aduce. O cautare, apoi, in primul rind a libertatii si a sinelui, ce poate beneficia de energia daruita de natura oricui stie sa-i descifreze tainele – sau, cel putin, o parte dintre ele. Desigur, aceasta permanenta cautare despre care vorbeste Fowles tine, de cele mai multe ori, de aventuri ale imaginatiei (ce pot fi descoperite si in romanele sale, cazul lui Sarah Woodruff din Iubita locotenentului francez fiind, poate, cel mai elocvent exemplu in acest sens)."
21 iunie 2013, bookaholic.ro - Adina Diniţoiu
"The French Lieutenant’s Woman/ Iubita locotenentului francez, romanul din 1969 al lui John Fowles, nu surprinde poate in aceeasi masura ca The Magus/ Magicianul, roman scris in 1966, insa are, la rindul lui, o alura experimentala mai mult decit evidenta. La o prima vedere, Iubita locotenentului francez poate parea un roman de iubire plasat la mijlocul secolului al XIX-lea, in plina epoca victoriana. Ar putea fi perceput si ca o replica la romanele scrise in acea perioada, care au impus o anumita imagine – de cele mai multe ori idealizata – a epocii victoriene, asa cum au facut-o, de exemplu, romanele lui Charles Dickens."
17 ianuarie 2012, AltIasi.ro - Anca Roman
"Simplu de tot fie spus: un roman in care personajele apar si dispar la timpul potrivit, imbinindu-se nu mai mult decit ar face-o in bunul-simt al realitatii si pastrind intre ele acea distanta a incomunicabilului. Fara ingemanari nelalocul lor. Dar cel mai important – un roman minuit de un narator care inainteaza spre un contract actualizat cu cititorul: se dezlipeste de naratiune apreciindu-si lipsa autoritatii prin reversul monedei, care se intimpla sa fie unul cit se poate de avantajos personajelor investite astfel cu suprematia tuturor gesturilor lor fictionale."

Opinia cititorilor