TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Totul pare un paradis

John Cheever
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Ultimul roman al lui John Cheever se petrece intr-un oras idilic, atit de idilic incit locuitorii sai nu accepta nici macar prezenta unui fast-food....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0817-1
EAN-16: 978973460817
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Ultimul roman al lui John Cheever se petrece intr-un oras idilic, atit de idilic incit locuitorii sai nu accepta nici macar prezenta unui fast-food. Eroul romanului e un batrin care se indragosteste nebuneste de oricine intra in orasul sau. Insa existenta paradiziaca ii va fi amenintata atunci cind puritatea micului lac pe care-l indrageste este pusa in pericol de misteriosi factori poluanti. Acest mic roman al maestrului Cheever este o fabula moderna, plina de ironie, la adresa societatii americane, a oraselelor de provincie care-si conduc viata dupa reguli nescrise, dar vitale pentru locuitorii sai.

Autor: John Cheever
Traducător: Irina Horea
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Oh What a Paradise It Seems
Pagini: 200
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, oraş idilic, poluare, mister, fabulă modernă, ironie, societate, reguli nescrise
  • John Cheever John Cheever - Autor
    John Cheever (1912-1982) si-a inceput cariera literara scriind povestiri pentru diverse reviste, printre care The New Republic si The New Yorker.A debutat editorial cu volumul de proza scurta The Way Some People Live (1943), urmat de The Enormous Radio and Other...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

6-12 decembrie 2007, Dilema veche - Claudiu Constantinescu
"Scrisul lui John Cheever are atita ironie, atita joc al imaginatiei, atita imprevizibilitate in zvicnirile lui ca de pastrav, incit Totul pare un paradis poate fi citit foarte bine si daca esti agatat de bara unui mijloc de transport in comun, intr-o amiaza mare si aglomerata. Numai un mare maestru al prozei scurte putea construi un asemenea roman, cu secvente rapide, alaturate naucitor, asa incit nimic sa nu poata fi intuit dinainte, iar suspansul sa fie continuu."
5 februarie 2010, România literară - Felicia Antip
"Volumele Bullet Park, Falconer si Totul pare un paradis au pus la indemina cititorilor romani proza elegnata a lui John Cheever, „unul  dintre cei zece Cehovi ai Americii», cum ii placea sa se defineasca, ironizind un cliseu al criticii. Cronicar din interior al suburbiilor afluente, relaxate, avea permanenet atitudinea unui patrician care se simte confortabil in lumea lui, dar percepe cu extrema acuitate, dincolo de fapte de viata aparent banale, profunzimi si dimensiuni zguduitoare."
20-26 octombrie 2007, Suplimentul de cultură - Bogdan-Alexandru Stănescu
"Asadar, avem de data aceasta nu o suburbie, ci un orasel, Cheever nu mai pune-n scena lupta dintre binele anost si raul haotic, ci, pur si simplu, reuseste sa intepe formele goale ale... vietii. Care fisiie prin cele nu mai mult de 150 de pagini ale cartii ca niste baloane cumparate la bilci. Nu scapa nimic de sub privirea (si de sub rinjetul inuman) al acestui scriitor. N-are mila, te trimite pe piste inselatoare aproape la fiecare pagina, tinind sa demonteze, in ultimul sau roman, asa cum a facut-o inca de la primele sale povestiri, tot felul de «mituri», cum ar fi iubirea, bunatatea autentica umana si, mai nou, fervoarea ecologista."
17 octombrie 2007, Gândul - Mihai Iovănel
"Nu e un roman normal, e un roman mare. Ultimul al lui Cheever. E suficient sa citesti citeva pagini din Cheever pentru a-ti da seama ca ai de-a face cu un prozator perfect; dar e preferabil sa le citesti pe toate. De fapt, dupa ce ai citit citeva, nu ai cum sa nu citesti si restul. E inevitabil."
Time
"Cheever este cel mai bun povestitor al Americii de astazi!” 
Chicago Tribune
"Proza lui Cheever este sobra si plina de inventivitate, o incintare sa o citesti.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus