TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Bullet Park

John Cheever
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Bullet Park indreptateste pe deplin supranumele de „Cehov al suburbiilor” pe care critica literara i l-a atribuit lui Cheever. Scrisa...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0587-3
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Bullet Park indreptateste pe deplin supranumele de „Cehov al suburbiilor” pe care critica literara i l-a atribuit lui Cheever. Scrisa intr-un stil parodic dus la extrem, romanul este povestea intilnirii mai putin obisnuite dintre inocentul Eliot Nailles si imprevizibilul Paul Hammer, al carui principal obiectiv este sacrificarea fiului vecinilor pentru salvarea omenirii.

Autor: John Cheever
Traducător: Ciprian Şiulea
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 264
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, beletristică, satiră, parodie, suburbii americane, sacrificiu, vecini, salvarea omenirii
  • John Cheever John Cheever - Autor
    John Cheever (1912-1982) si-a inceput cariera literara scriind povestiri pentru diverse reviste, printre care The New Republic si The New Yorker.A debutat editorial cu volumul de proza scurta The Way Some People Live (1943), urmat de The Enormous Radio and Other...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iulie 2007, Tomis - Irina Iacovescu
"Cheever nu este un autor comod. Cu un umor fin si ironic, mereu lucid, iti arata America asa cum este, mai ales in suburbii (de unde si supranumele sau - «Cehov al suburbiilor»): incremenita, superficiala si uneori intr-o stare de alinare vecina cu nebunia, dar si - culmea! - optimista si un pic naiva. America lui Cheever nu mai are nimic in comun cu cea zugravita de Jack Kerouac (contemporanul sau). Cheever, ca si Kerouac, nu face concesii scrisului sau si nu te mingiie pe cap, cind citesti. Este sincer pina la brutalitate, cu sine si cu ceilalti. Citindu-l, simti ca te faci bine."
31 martie 2007, Suplimentul de cultură - Bogdan-Alexandru Stănescu
"Putini stiu ca John Cheever a fost unul dintre cei mai mari scriitori ai secolului XX. N-am intentionat sa-l parafrazez pe Ion Negoitescu, insa asa a iesit si, ce s-o mai dau cotita, e adevarul gol-golut. N-am stiut nici eu lucrul acesta pina in clipa in care unul dintre multiplii draci ce ma viziteaza nu m-a pus sa citesc Falconer. Dupa care am citit Bullet Park, Oh, What a Paradise it Seems si am intrat intr-un teritoriu al groazei numit Collected Stories. Teritoriu din care, odata intrat, nu mai iesi in vecii vecilor…"
Time
"Cheever este cel mai bun povestitor al Americii de astazi!” 
Washington Post Book World
"Una dintre cele mai importante carti din a doua jumatate a secolului XX. O capodopera!” 

Opinia cititorilor