TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Lasă-mă să intru

John Ajvide Lindqvist
Colecții/Serii: Fiction Connection
Eli iubeşte întunericul Eli e o victimă O poveste de dragoste şi groază În toamna anului 1981, suburbia Blackeberg este scena unor...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-707-543-7
EAN-16: 9789737075437
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Lasă-mă să intru

MAI MULTE DESPRE CARTE

Eli iubeşte întunericul

Eli e o victimă

O poveste de dragoste şi groază

În toamna anului 1981, suburbia Blackeberg este scena unor întâmplări violente. Poliţia descoperă trupul neînsufleţit al unui băiat, golit de sânge, şi presupune că e vorba de o crimă ritualică. Oskar, un puşti de 12 ani, crede că a venit, în sfârşit, momentul răzbunării pentru umilinţele pe care le îndură zi de zi la şcoală. Dar răzbunarea nu e singurul lucru care îl preocupă. Lângă el s-a mutat cineva: Eli, o fată care, deşi n-a mai văzut niciodată un cub Rubik, este capabilă să-l rezolve pe loc. Totuşi, Oskar simte că ceva nu este în regulă cu ea, că e o fiinţă stranie. Și nu iese din casă decât noaptea...

Lasă-mă să intru răstoarnă toate clişeele legate de vampiri, fiind în acelaşi timp o lectură seducătoare şi şocantă, care satisface şi cititorul de „pulp", dar şi degustătorul exigent de literatură „genre".

„Eli îl luă de mână şi Oskar se opri de tot, apoi o privi. Faţa ei părea doar un contur gol pe fundalul ferestrelor luminate din spatele ei. Normal că i se părea, dar credea că ochii o luminau pe dinăuntru. Oricum, erau singurul lucru care se vedea clar din faţa ei. Eli atinse rana cu mâna cealaltă. Brusc, Oskar tresări, presimţind ceva rău. Altcineva, un om mai bătrân şi mai dur, încerca să se elibereze de sub pielea ei. Oskar simţi o gheară rece pe spate, de parcă ar fi muşcat o îngheţată scoasă direct din congelator."

Autor: John Ajvide Lindqvist
Traducător: Gabriella Eftimie
Data apariției: 2012
Editura: Trei
Titlu original: Låt den rätte komma in
Pagini: 608
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
horror, crime, răzbunare, prietenie, vampiri
  • John Ajvide Lindqvist - Autor
    John Ajvide Lindqvist s-a născut pe 2 decembrie 1968, în Blackeberg, Suedia. Cartea sa de debut, Lasă-mă să intru, îmbină detalii realiste şi psihologice cu o atmosferă întunecată şi halucinantă, depăşind cu mult convenţionalismul romanelor „horror". Cartea a fost ecranizată în 2008, filmul cu acelaşi titlu primind numeroase distincţii.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Dagens Nyheter
Impresionant... Lindqvist e un scriitor de primă mână. Combină aerul sumbru din romanele lui Anne Rice cu fantasticul specific mitologiei vampirilor.

Opinia cititorilor