TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Singurul final fericit pentru o poveste de dragoste e un accident PO-JPC-SFFPOP-15-N-001
Singurul final fericit pentru o poveste de dragoste e un accident
Vezi
galerie

Singurul final fericit pentru o poveste de dragoste e un accident

de João Paulo Cuenca

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #234171

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Shunsuke Okuda, un cuceritor incurabil, își creează o altă identitate pentru fiecare nouă iubită pe care o cunoaște prin barurile Cartierului Roșu din Tokyo. Asta pină în noaptea cînd o întîlnește pe Iulana, chelneriță sosită dintr-un oraș românesc aflat pe malul Mării Negre, imposibil de blondă și de inaltă și de străină de orașul lui, în care toți vin să fie uitați și să devină invizibili. Insă cei doi nu se vor putea face niciodată nevăzuti, pentru că hobby-ul legendarului poet Atsuo Okuda, tatăl lui Shunsuke, este să-și spioneze fiul și să tot încurce ițele deja complicate și bolnăvicioase ale vieții lor. O culme a fanteziei în literatură contemporană, romanul lui Cuenca vorbește despre viață fragmentată a metropolelor, despre perversiunea care intunecă spectrul iubirii și al puritătii în acest infern de oțel și electricitate. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: João Paulo Cuenca

Traducător: Iolanda Vasile

Data apariției: august 2015

Titlu original: O único final feliz para uma história de amor é um acidente

ISBN: 978-973-46-5219-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Dimensiuni: 13x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,O posibilă definiție a „conceptului” de roman exotic ar putea fi dată de o succintă fișare a acestei cărți: autor brazilian, poveste desfășurată în îndepărtata Japonie, personaj principal – o tânără p......“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,Shunsuke Okude este un afemeiat. Agață gagică după gagică și servește fiecărei femei pe care o seduce o altă poveste, sub un alt nume. Atsuo Okuda este tatăl lui Shunsuke, renumit poet care-și duce tr......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Cuenca evită riscul de a transforma particularitățile culturale ale Japoniei într-un miraj exotic facil, menit doar să fascineze cititorii. Singurul final fericit… nu e un roman al mirării, al nesiguranței, ci un edificiu narativ la fel de solid ca zgârie-norii care împânzesc Tokyo.”

Os Meus Livros

„Joao Paulo Cuenca a eliberat literatura braziliană de tendințele ei atavice și a îndreptat-o spre lumi noi, în care alți scriitori n-au îndrăznit să se aventureze.”
 

L’Express

„Pătrunzător și neînduplecat: un roman care amintește de măiestria lui Haruki Murakami.”

Deutschlandradio Kultur