TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Imperiul Soarelui

J.G. Ballard
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Imperiul Soarelui (1984) a fost declarat inca de la aparitie unul dintre cele mai valoroase romane de razboi ale tuturor timpurilor, cu un imens...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0659-7
EAN-16: 978973460659
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Board book

MAI MULTE DESPRE CARTE

Imperiul Soarelui (1984) a fost declarat inca de la aparitie unul dintre cele mai valoroase romane de razboi ale tuturor timpurilor, cu un imens succes de critica si de public. Inspirata partial din experienta personala a autorului (patru ani petrecuti intr-un lagar japonez pentru prizonieri de razboi), cartea construieste o viziune sumbra, aproape halucinanta a secolului XX. Personajul central este un baiat englez in virsta de unsprezece ani, Jim, care locu­ieste la Shanghai cu parintii sai instariti la inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Inainte de sosirea trupelor japoneze de ocupatie, Jim se rataceste de familia lui in haosul multimii care se grabeste sa paraseasca orasul si este nevoit sa descopere singur o cale de supravietuire. Daca la inceput razboiul pare un mijloc de eliberare de regulile lumii adultilor, in scurt timp devine evident ca el dezlantuie forte monstruoase, dezvaluind aspecte macabre ale naturii umane.

Romanul a fost nominalizat la Booker Prize si a cistigat Guardian Fiction Prize, precum si James Tait Black Memorial Prize.

Imperiul Soarelui a fost ecranizat in 1987 de Steven Spielberg, cu John Malkovich si Christian Bale in rolurile principale. Filmul a obtinut trei premii Bafta si sase nominalizari la Oscar.

Autor: J.G. Ballard
Traducător: Any Florea
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Empire of the Sun
Pagini: 416
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, al Doilea Război Mondial, Shanghai, China, Japonia, copilărie, supravieţuire, macabru, natură umană, Guardian Fiction Prize, James Tait Black Memorial Prize
  • J.G. Ballard J.G. Ballard - Autor
    J(ames) G(raham) Ballard s-a nascut in 1930 la Shanghai, in China. Dupa atacul de la Pearl Harbor, a fost internat, impreuna cu familia sa, intr-un lagar pentru civili, iar in 1946 a revenit definitiv in Marea Britanie. A studiat medicina la King’s College,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

februarie 2008, Timpul - Gim Grecu
"A indura raul stiind ca este rau, ca lui i se opune un bine si a te supune atrocitatilor, grotescului, toate acestea par a avea un sens, chiar daca personal esti fara sansa in fata acestuia. Par a avea un sens in masura in care victimele sint asezate de partea binelui, pastrind un inteles pozitiv al umanitatii, intrucit se poate concepe, inca, o lume viitoare in care maleficienta ar fi inlaturata. Dar a suporta un rau prin a-l asimila la fel cum trupul isi aproprie legea gravitatiei in miscarile sale, a locui in rau, a trai in interiorul si conditiile acestuia, percepindu-le ca normalitate, iata o mutilare ingrozitoare, o mutilare fara viitor."
20 August 2007, Cotidianul - Alina Purcaru
"Imperiul Soarelui de J.G. Ballard e considerat cel mai bun roman despre al doilea razboi mondial scris de un autor britanic. Pretuit de Anthony Burgess si Susan Sontag in egala masura, romanul e una dintre cartile crude in care razboiul nu e doar o realitate care se impune cu toata forta pe care o au evenimentele de neevitat, ci si un morb care ajunge sa regleze structurile mentale ale celor care trebuie sa-i faca fata. Ceea ce transpare din fiecare paragraf al acestui roman auster e certitudinea ca nici macar inumanitatea nu e monocrom sumbra si ca razboaiele nu se termina, de fapt, nici macar atunci cind se semneaza tratatele de pace."

Opinia cititorilor