TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Portocalele nu sunt singurele fructe

Jeanette Winterson
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Romanele lui Jeanette Winterson sunt traduse in peste treizeci de tari. Portocalele nu sunt singurele fructe a fost distins cu Whitbread First Novel...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-267-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanele lui Jeanette Winterson sunt traduse in peste treizeci de tari. Portocalele nu sunt singurele fructe a fost distins cu Whitbread First Novel Award.

Jeanette, orfana sensibila, inteligenta si rebela, este adoptata de o familie de evanghelisti din nordul industrializat si mohorat al Marii Britanii. Copilaria ei devine un amestec suprarealist de predici, catehism, zornait de tamburina in orchestra bisericii si adaptare tarzie la rigorile sistemului educativ. Insa, pe masura ce Jeanette se apropie de adolescenta, cariera de misionar pentru care o pregateau parintii incepe sa sa-si piarda aura, tanara isi descopera o sexualitate deloc ortodoxa, iar linistea familiei se destrama. Jeanette va trebui sa aleaga intre adevarul Bibliei si adevarul din sufletul ei, iar hotararea curajoasa pe care o va lua este inceputul unui drum original si sinuos intre jaloanele unui destin atipic.

Autor: Jeanette Winterson
Traducător: Vali Florescu
Data apariției: 2008
Titlu original: Oranges Are Not the Only Fruit
Pagini: 216
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, chicklit, sexualitate, lesbianism, credinţă, adolescenţă, curaj, biserică, prejudeăţi

Opinii Editoriale

Chicago Tribune
"Un roman indraznet, neconventional si plin de haz... Folosindu-se de anecdote incarcate de subintelesuri, povestite cu un umor de nestavilit, intretesand parabole, Winterson isi permite atat de periculosul lux de a scrie un roman ce respinge toate principiile unei intrigi ca la carte... Un debut fascinant... Un roman patrunzator." 
The New York Review of Books
"Asemenea Seherezadei, Jeanette Winterson poseda talentul de a-si fascina cititorul, creand lumi fantastice inauntrul carora legile veridicitatii si ale plauzibilitatii sunt anulate. Poseda talentul de a imbina satira intepatoare a lui Swift cu atmosfera magica a lui García Márquez, talentul de a reinventa miturile, chiar si atunci cand creeaza altele noi, personale." 
San Francisco Chronicle
"Jeanette Winterson este unul dintre cei mai complecsi autori, un fel de magician al cuvintelor, care te poate lasa cu gura cascata, intrebandu-te cum de a parcurs alfabetul de la A la Z, fara a rosti nici macar o singura litera." 
Gore Vidal
"Jeanette Winterson este cea mai valoroasa tanara voce literara din ultimii douazeci de ani." 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus