TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Chipul tău mâine. Dans şi vis

Javier Marias
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Dans si vis este a doua parte a trilogiei Chipul tau, miine – un proiect literar ambitios, ce aminteste pe alocuri de „jocul cerebral al...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0719-8
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dans si vis este a doua parte a trilogiei Chipul tau, miine – un proiect literar ambitios, ce aminteste pe alocuri de jocul cerebral al lui Borges, de umorul negru al lui Pynchon si de lirismul meditativ al lui Proust.

Volumul continua povestea peripetiilor lui Jaime Deza, un expatriat spaniol care traieste in prezent la Londra si lucreaza ca analist pentru Serviciile Secrete MI6, unde interpreteaza vietile persoanelor aflate sub observatie si anticipeaza posibilele lor actiuni. Stapinind admirabil mecanismele reflectiei si digresiunii, descompuse cu minu­tiozitate pina la constituentii lor ultimi, Javier Marias imbina suspansul romanelor de spionaj cu lirismul roma­nelor de dragoste, oferind cititorului o meditatie tulbu­ratoare asupra iubirii si geloziei, asupra pericolelor cunoas­terii si ale limbajului si asupra violentei.

Autor: Javier Marias
Traducător: Andrei Ionescu
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: Tu rostro mañana 2. Baile y sueno
Pagini: 408
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură spaniolă, beletristică, trilogie, expatriat, Londra, MI6, supraveghere, reflecţie, digresiune, spionaj, dragoste, cuplu, gelozie, limbaj, violenţă
  • Javier Marias Javier Marias - Autor
    Javier Marías (n. in 1951, la Madrid, in familia marelui filosof Julian Marias Aguilera) este unul dintre cei mai importanti scriitori spanioli contemporani. Operele sale, traduse in peste treizeci de limbi, se vind in milioane de exemplare. A publicat romanele...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr 373, 7 aprilie 20, Dilema veche - Claudiu Constantinescu
"Cu acest roman ne aflam in mai multe locuri deodata. Mai intii de toate, ne aflam in a doua parte a trilogiei pe care Javier Marías – scriitor suficient de important pentru a fi primit si in Academia Regala Spaniola – a construit-o in jurul protagonistului Jaime Deza, un fel de profiler hispanic ajuns sa lucreze pentru serviciile secrete britanice. In al treilea rind, ne aflam oriunde in alta parte si oricind pe firul vremurilor, adica in plin flux-reflux al constiintei protagonistului, care te poarta – tot descriind, analizind, rememorind – acolo unde nici cu cea mai imaginativa minte nu gindesti. Aici poate fi vorba de singuratatea lui londoneza, de botox sau de Razboiul Civil din Spania, de ceasul desteptator pus cu filozofie intr-un cavou din cimitirul Os Prazeres si, sub multe alte forme, de frica, moarte, blestemul rugamintilor si al povestitului, „intr-o lume de nenumarate vorbe simultane, suprapuse, contradictorii, constante, istovitoare si neistovite“.
iunie 2011, Dilemateca nr. 61 - Ştefania Mihalache
"Ceea ce nu mai e, nici n-a fost.” O fraza care apare de multe ori pe parcursul celui de-al doilea volum, intitulat Dans si vis, al trilogiei Chipul tau miine, semnata de celebrul scriitor spaniol Javier Marias. In modalitatea tipica a prozei sale, reluarile de felul acesta, propozitiile-sentinta, propozitiile-lema, cugetarile bine temporizate contribuie la alcatuirea unui text dens, a unui spectacol in care scriitura este mai mult decit strategie narativa, este un exercitiu stralucitor de lucid si perfect strunit de gindire filozofica. Fraza citata este rezultatul unui algoritm in care se inscrie constructia intregului volum, iar referentul ei este violenta. (…) Un volum tulburator prin forta imaginilor, a impletirii argumentative, a cadentei propozitiilor ample fara fisura stilistica, a intuitiilor fantastice despre mult discutata natura umana si a unui rest care e magie pura marca Marias."
The Observer
"Chipul tau miine este pus, pe buna dreptate, alaturi de In cautarea timpului pierdut, iar Proust n-ar avea nici un motiv sa se supere.”
The Washington Times
"Scrisa de unul dintre cei mai originali scriitori contemporani, a doua parte a trilogiei Chipul tau miine, Dans si vis este o carte la fel de implinita si de surprinzatoare ca si celelalte volume ale lui Javier Marias. Ea are insa in plus un efect imediat asupra cititorului, senzatiile lecturii nelasindu-se prea mult asteptate.” 

Opinia cititorilor