TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un motan pe nume Bob 978-973-46-9646-8
Un motan pe nume Bob
Vezi
galerie

Un motan pe nume Bob

de James Bowen

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #229654

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

În primăvara anului 2007, James Bowen găseşte într-un adăpost un motan portocaliu rănit; are grijă de el, îl botează Bob, iar când acesta se însănătoşeşte, se aşteaptă să nu-l mai vadă vreodată. Cei doi vor deveni însă prieteni nedespărţiţi. Intervievat de jurnalistul Garry Jenkins, James Bowen îşi spune povestea şi astfel apare, în 2010, romanul autobiografic Un motan pe nume Bob, devenit bestseller şi tradus în aproape treizeci de limbi. Cartea emoţionează prin felul în care două fiinţe – un bărbat şi un pisoi – se găsesc una pe cealaltă şi reuşesc să-şi redea speranţa în viitor. Plină de umor, curaj şi determinare, povestea inteligentului Bob descrie lumea celor care trăiesc la limita supravieţuirii şi vorbeşte despre decădere şi singurătate, învinse atunci când preocuparea faţă de fericirea altcuiva devine un motiv pentru a-ţi schimba în bine viaţa.

extinde
 

Detalii produs

Autor: James Bowen

Traducător: Ana-Maria Man

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-973-46-9646-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: prietenie, curaj, emoții, fericire, singurătate, supraviețuire, umor

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,De două ori pe lună, redacția revistei Semne Bune vine în vizită pe Cartepedia și îți recomandă cele mai interesante lecturi pe care poți pune mâna. ...“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Un motan pe nume Bob este o autobiografie-bestseller ce ne ofera povestea emotionanta a unei prietenii, dar si o imagine a vietii pe strazile londoneze. O pisica ratacita in nordul Londrei care, daca ar fi personaj de film, ar avea toate sansele sa ajunga pe culmile gloriei si sa sparga recordul de audienta in cinematografe.” 

The Times

"Am fost crescut in spiritul religiei, dar nu sint un crestin practicant. Nu sint nici agnostic sau ateu. Punctul meu de vedere este ca toti ar trebui sa luam cite o bucatica din fiecare religie, din fiecare filozofie de viata. Nu sint budist, insa imi plac ideile filozofiei budiste in mod special. Iti ofera o foarte buna structura in jurul careia sa-ti construiesti viata. De pilda, cu siguranta cred in karma, in ideea ca esti tratat asa cum ii tratezi pe altii. M-am intrebat daca nu cumva Bob e recompensa mea pentru ceva bun, ceva ce am facut cindva, in timpul vietii mele zbuciumate.” 

James Bowen
James Bowen
James Bowen
Autor

James Bowen s-a născut în 1979, în Surrey, o parte din copilărie și-a petrecut-o...

vezi autor