TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Si hipopotamii au fiert in bazinul lor

Jack Kerouac, William S. Burroughs
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Un roman eveniment, scris in urma cu peste cincizeci de ani, descoperit si publicat in 2008. Si hipopotamii au fiert in bazinul lor este o...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1418-9
Dimensiuni: 11x18 cm
Tip copertă: Paperback

Si hipopotamii au fiert in bazinul lor

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un roman eveniment, scris in urma cu peste cincizeci de ani, descoperit si publicat in 2008. 

Si hipopotamii au fiert in bazinul lor este o carte rara atit prin destinul, cit si prin semnificatia ei. Romanul a fost scris de cei doi parinti ai generatiei beat in 1945, cu un deceniu inainte de explozia curentului pe care l‑au impus, impreuna cu Allen Ginsberg, in literatura americana. Cartea a aparut insa abia in 2008, dupa moartea celor doi autori si a unuia din personajele centrale ale romanului. Nu e intru totul de mirare, de vreme ce acest roman cu un titlu superb, preluat dintr‑o stire de la radio, este o poveste cu tenta politista. Cei doi autori au scris romanul in capitole alternative, sub doua asa‑zise pseudonime: Will Dennison (William S. Burroughs) si Mike Ryko (Jack Kerouac). Poves­tea se incheaga astfel din cele doua relatari la persoana intii. Dincolo de naratiunea propriu‑zisa, cei doi reusesc sa recreeze atmosfera decadenta din New Yorkul de la sfirsitul celui de‑al Doilea Razboi Mondial.

Autor: Jack Kerouac, William S. Burroughs
Traducător: Ciprian Şiulea
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: And the Hippos Were Boiled in Their Tanks
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, literatură universală, generaţia Beat, New York, societate
 • William S. Burroughs
  Autor
  Jack Kerouac Jack Kerouac - Autor
  Jack Kerouac (Jean-Louis Lebris de Kerouac, 1922-1969) s-a nascut in Lowell, Massachusetts, intr-o familie canadiano-franceza. La terminarea liceului obtine o bursa la Universitatea Columbia si pleaca la New York impreuna cu toata familia, dar in scurta vreme isi...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Jack Kerouac
  Autor
  William S. Burroughs William S. Burroughs - Autor
  Romancier american, s-a nascut la 5 februarie 1914 in St. Louis, Missouri. Face parte, alaturi de Allen Ginsberg si Jack Kerouac, din celebra generatie Beat. Intre 1932-1936 a studiat literatura engleza la Harvard. In 1938 incepe la aceeasi universitate un program de...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

9 iunie 2009, în România liberă - Adrian Şchiop
"Un roman neasteptat de bun, cu un Borroughs foarte proaspat si in mare forma si un Kerouac (din fericire) foarte ascultator, asa cum se cuvine de la un scriitor mai tinar."
27 august 2009, în Dilema veche - Claudiu Constantinescu
"Fiecare dintre cei doi autori isi are personajul-portavoce, iar acestea istorisesc – alternind perspectiva – noua zile si zece nopti din viata newyorkeza a grupului lor, cu nenumarate figuri meteorice si relatii accidentale. Treptat se contureaza si un protagonist al povestii (un tert – cel mai rimbaldian dintre personaje, cel mai nelinistit in cautarile lui si cel mai energic in irosiri). Crima la care el va ajunge catre final nu deturneaza tensiunea cartii inspre policier, ci o lasa in zona discursului social implicit, a istoriilor personale (cu cit mai tulburi, cu atit mai vii), a fugii cu variatiuni din calea absurdului reglementat, de tip „rinocer” sau – de ce nu? – „hipopotam”."
Kirkus Reviews
"Alternativ, capitol dupa capitol, Burroughs si Kerouac ne ofera o imagine de roman politist a Manhattanului... Dintre cei doi, Kerouac, care pe atunci avea douazeci de ani, este scriitorul mai experimentat, in vreme ce la Burroughs, incepator absolut, se disting deja temele si obsesiile care se vor evidentia in Prinzul dezgolit si in alte locuri.”
San Francisco Chronicle
"O combinatie de policier, thriller si elegie existentialista pe tema golirii de sens a vietii moderne, un amestec de Dashiell Hammett si Albert Camus, dar si o marturie fundamentala despre generatia beat, cu detalii precise si dialoguri redate cu exactitate dintr-o America a epocii preatomice, astazi complet disparuta.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus