TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Năluciri

J. Bernlef
Colecții/Serii: Cartea de pe noptieră
Maarten Klein, un olandez trecut de saptezeci de ani, emigrat dupa al Doilea Razboi Mondial in America impreuna cu sotia sa, traieste in lumea sigura...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-2115-3
Dimensiuni: 11x18 cm
Tip copertă: Paperback

Năluciri

MAI MULTE DESPRE CARTE

Maarten Klein, un olandez trecut de saptezeci de ani, emigrat dupa al Doilea Razboi Mondial in America impreuna cu sotia sa, traieste in lumea sigura a rutinei zilnice. Primele "naluciri" – semne ale indepartarii de sine – il iau prin surprindere: Maarten are senzatia ca se pierde, nu mai deosebeste prezentul de trecut, isi confunda sotia cu propria mama, iar cuvintele nu-l mai asculta.


Romanul Naluciri e mai mult decat o descriere minutioasa a lumii vazute prin ochii unui bolnav de Alzheimer: e o poveste de dragoste ce-si refuza cu obstinatie ultima clipa.

Observatia criticului: Ferestrele caselor olandezilor au rareori perdele. Si totusi, personajul se zareste pe dupa o perdea. Problema este insa fereastra lui interioara, tot mai acoperita.

Autor: J. Bernlef
Traducător: Gheorghe Nicolaescu
Data apariției: 2008
Editura: Humanitas
Pagini: 184
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură olandeză, proză contemporană, boală, fatalitate, familie, cuplu
  • J. Bernlef - Autor
    BERNLEF (pseudonimul lui Hendrik Jan Marsman) - prozator, poet, dramaturg, eseist si traducator olandez - s-a nascut în 1937, la Sint Pancras (Olanda). Pseudonimul lui este, de fapt, numele unui poet frizon orb din secolul al VIII-lea, despre a carui viata si opera nu se mai stie nimic. In 1955 Bernlef isi incepe studiile la Facultatea de Politologie si Sociologie a Universitatii din Amsterdam, pe care le întrerupe insa dupa un semestru. In...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus