TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mesagerii ploii

Ismail Kadare
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Tradus în zeci de limbi, Ismail Kadare este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii europene contemporane. În 2005 i s-a acordat primul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-354-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Tradus în zeci de limbi, Ismail Kadare este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii europene contemporane. În 2005 i s-a acordat primul International Man Booker Prize.

În Albania secolului al XV-lea, războiul bate la uşă. Locuitorii unei cetăţi de hotar şi-au ales soarta. Nu au primit pacea otomană, pe care solia sultanului le-o promitea în schimbul abjurării, iar acum aşteaptă riposta neîntârziată a imperiului. Iar odată cu primăvara, soseşte şi imensa armată turcă, înaintând leneş şi inexorabil spre fortăreaţă. Capitularea, se pare, nu e decât o chestiune de timp. Dar acest timp, infim în durata istoriei, este nesfârşit pentru cei prinşi în încleştarea în care se înfruntă două lumi. Stelele consultate de astrolog rămân tăcute. Imamii prevestesc victoria, iar poetul orb plânge în versuri prăpădul. Unde e adevărul? Ce să scrie cronicarul oştirii? Un lucru e sigur: indiferent de care parte se va înclina balanţa în săptămânile, apoi lunile de asediu apăsător şi de arşiţă, cadenţate de bubuitul înnebunitor al tobelor, şi eroii, şi laşii vor avea aceeaşi soartă tragică.

  Citeşte câteva pagini

   Dan C. Mihăilescu prezintă Mesagerii ploii (ProTV, „Omul care aduce cartea“, iunie 2010)

Autor: Ismail Kadare
Traducător: Marius Dobrescu
Data apariției: 2010
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură
  • Ismail Kadare Ismail Kadare - Autor
    Ismail Kadare s-a născut la Gjirokastra, în Albania, în 1936. A absolvit filologia la Tirana și și-a continuat studiile la Institutul de Literatură Maxim Gorki din Moscova. A debutat la optsprezece ani cu un volum de poezie, Inspirații...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

„Un roman-cronică de un realism perfect şi nemilos, tensionat, transformat în mit de bogăţia simbolurilor şi amintindu-ne astfel de Troia.“ (Le Monde)
„În acest roman, descoperim un nou Kadare, mai complex şi mai neliniştit. El îşi expune povestea pe două planuri: o reconstrucţie istorică extrem de amănunţită şi un plan liric, în care vraja potenţează amploarea epică a subiectului. Aici avem puţin Stendhal în vizită la Hölderlin.“ (Alain Bosquet, Le Point)
„O parabolă cutremurătoare despre nebunia şi ororile războiului, din care nimeni nu iese învingător.“ (The London Review of Books)

Opinia cititorilor