TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Amurgul zeilor stepei

Ismail Kadare
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Ne aflam in anul 1958. Boris Pasternak tocmai a primit Premiul Nobel, iar intreaga lume est-europeana vuieste la aflarea vestii. Pe fondul unor...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-296-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Ne aflam in anul 1958. Boris Pasternak tocmai a primit Premiul Nobel, iar intreaga lume est-europeana vuieste la aflarea vestii. Pe fondul unor relatii albano-sovietice tot mai reci, un tanar de origine albaneza care studiaza literatura la Institutul Maxim Gorki din Moscova, traieste timpuri confuze si complicate. Indragostit de eterica si fascinanta Lida, naratorul incearca sa-si salveze povestea de iubire, luptand in paralel cu dramele unei istorii tulburi si amenintatoare. Fara a-i dezvalui Lidei, care manifesta o adevarata aversiune fata de ipocrizia viitorilor scriitori ce urmeaza cursurile Institutului, ca are veleitati literare, el isi duce pana la paroxism vina de a nu fi spus adevarul. Aidoma personajului unei legende albaneze, eroul stie ca, odata ce si-a incalcat cuvantul, lucrurile sunt ireversibile si nu pot apuca decat pe un fagas nefast. Intr-o Moscova intunecata, in care siluete neverosimile se profileaza de-a lungul strazilor cufundate intr-o ceata eterna, dragostea si cruzimile istoriei se intalnesc intr-o poveste cu rezonanta mitica.

Autor: Ismail Kadare
Traducător: Marius Dobrescu
Data apariției: 2009
Titlu original: Muzgu i perëndive të stepës
Pagini: 208
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură albaneză, proză contemporană, roman, student, dragoste, vinovăție, adevăr, legendă, fatalitate, cruzime
  • Ismail Kadare Ismail Kadare - Autor
    Ismail Kadare s-a născut la Gjirokastra, în Albania, în 1936. A absolvit filologia la Tirana și și-a continuat studiile la Institutul de Literatură Maxim Gorki din Moscova. A debutat la optsprezece ani cu un volum de poezie, Inspirații...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

John Carey
"Opera lui Ismail Kadare alcatuieste harta unei intregi culturi. Avem de-a face cu un autor de talie universala, ce se incadreaza intr-o traditie a povestirii care merge pana la Homer."
Alain Bosquet
"Lectia care se desprinde din aceasta carte este ca cetatenii statului comunist falimentar nu se pot elibera din mrejele lui, ba chiar nici nu-si imagineaza ca ar putea. Aici nu este vorba despre fiinte omenesti palpabile, ci despre fantasme. Dar lucrul acesta nu este o piedica in calea iubirii, nici a relatiilor sociale, si nici a dialogului."
Éric Faye
"Avand mana libera sa critice URSS, cu care Tirana rupsese toate puntile, Kadare a putut sa denunte slabiciunile sistemului comunist fara a trezi suspiciunile criticii literare albaneze. Acesta este paradoxul romanului: scriitorul isi permite, pe un ton satiric, pe alocuri amar, sa critice indirect mecanismul guvernarii Albaniei, referindu-se chipurile la Moscova".
Le Magazine Littéraire
"Un roman de dragoste, dar care vorbeste totodata despre fata intunecata a falsului paradis sovietic".

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus