TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Accidentul HF-ISK-ACCIDE-11-P-001
Vezi
galerie

Accidentul

de Ismail Kadare

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203276

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Tradus în zeci de limbi, Ismail Kadare este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii europene contemporane. În 2005 i s-a acordat primul International Booker Prize.

Un splendid roman de dragoste, cu elemente de policier şi un suspans pe măsură, Accidentul are în centru un cuplu enigmatic, a cărui poveste se încurcă în iţele complicate ale unor jocuri de putere. Cu ramificaţii în mitologia albaneză, cartea dezvăluie legăturile profunde dintre planul contemporan, aparent lipsit de orice substrat simbolic, şi întâmplările exemplare care alcătuiesc ţesătura lumii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ismail Kadare

Traducător: Marius Dobrescu

Data apariției: 2011

Titlu original: Aksidenti

ISBN: 978-973-689-410-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, mitologie

 

Din blogul Cartepedia

Dan Andrei Rareș Dan Andrei Rareș

,,Pe o autostradă din Viena, două corpuri plutesc prin aer, aruncate prin ușile taxiului care tocmai a lovit, în mod inexplicabil, o barieră de protecție. Bărbatul (Besfort Y) era un diplomat sârb; fata......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Noua carte a lui Ismail Kadare, Accidentul, este una provocatoare, nu în ultimul rând pentru că începe ca un anumit gen de roman şi continuă în cu totul alt registru. Acesta e, de altfel, modul în care Kadare vede lumea: ca pe un loc care se transformă şi se reconstruieşte continuu.”

The New York Times

„Un roman extrem de intens. Kadare este în mod cert legat de Orwell şi Kundera, dar are o ironie mult mai subtilă decât primul şi e un povestitor mult mai talentat decât cel de-al doilea.”

The New Yorker

„Acest roman ambiţios, scris (puţin spus) împotriva curentului, străluceşte printr-o argumentaţie rafinată, foarte subtilă, care devine fermecătoare în toate direcţiile în care te poartă. Relaţiile din cuplu se transformă într-o antropologie ţesută din numeroase povestiri, văzute ca o «poveste a celor morţi».”

La Quinzaine Littéraire

„În căutarea adevărului, Ismail Kadare are mai multe în comun cu scriitorii ficţiunii experimentale precum Jorge Luís Borges, decât cu cei din literatura de spionaj precum Graham Greene.”

Wall Street Journal
Ismail Kadare
Ismail Kadare
Autor

Ismail Kadare s-a născut la Gjirokastra, în Albania, în 1936. A absolvit filolog...

vezi autor